VEDELLA AMB BOLETS

VEDELLA AMB BOLETS

La vedella feta rustida d’aquesta manera resulta un plat boníssim i que  casa ens agrada molt. Es podem comprar diferents peces de la vedella per fer-lo, però aquest tall és el peixet, que resulta molt tendre. També  podem cuinar el tall rodó, el jarret… us ho recomenaran a la vostra carniceria. Penseu que heu de comptar uns 200 gr. per persona, ja que sempre minva i el tall queda més petit. Acompanyat amb els bolets és un clàssic de la cuina catalana. És un plat fàcil de fer però necessita el seu temps. La foto no m’agrada massa. Quan en torni a fer la canviaré.

Què hi posem ?

1 kilo i mig de  vedella (lligada)

2 cebes

2 tomàquets

1 pastanaga

1 fulla de llorer

1/2 branca de canyella

4/5 alls

Bolets de temporada

1/2 got de vi blanc del Penedès i una copa de brandi

2 gots de brou o aigua

Oli d’oliva, sal i pebre

Per la picada: 5 ametlles,  5 avellanes, 1 all

Com ho fem ?

Encendrem el forn  a 190º. Salpebrerem el tall de vedella i el posarem en la greixonera, tirant un bon raig d’oli. Ficarem la greixonera al forn i deixarem que vagi enrossint; l’anirem tombant.

Afegirem les cebes partides, els tomàquets, la branca de canyella, el llorer i la pastanaga a rodanxes. Deixarem que es cogui uns 15 minuts tot plegat.

Afegirem el vi i el brandi i deixarem 15 minuts més fins que l’alcohol s’evapori.

Seguidament afegirem el brou, que cobrirà la carn i deixarem al forn  sobre 1 hora 1/4 aproximadament. Anirem controlant que no quedi sense suc i l’anirem tombant.  També podem fer-ho a la cassola, sortirà igual de bé.

Si tenim rovellons o qualsevol altre tipus de bolet procedirem a rentar-los bé i tallar-los a trocets. Els reservarem.

Un cop la vedella sigui feta la deixarem refredar. Mentre passarem per la batedora o estri similar les verdures del guisat fins que quedi una salsa ben fina.

Un cop la vedella sigui freda tallarem el fill que la lliga i procedirem a fer talls prims amb un ganivet ben esmolat. Disposarem els talls en una cassola i els cobrirem amb la salsa que hem triturat, deixant que cogui uns 10 minuts. Rectificarem de brou i de sal, si cal.

Afegirem els bolets i la picada d’ametlles, avellanes i l’all i deixarem coure uns 5 minuts més. Ja la tindrem llesta. Ja veureu quin plat més bo !!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »