PASTIS D’ENSALADILLA RUSSA

pastis d'ensaladilla

La foto és d’una porció del pastís perquè quan l’anava a fer ja s’havia repartit, però ja es pot veure que és ben fàcil; ensaladilla amb maionesa i per sobre gambes salades cuites. Un entrant fresc i que es fa millor el dia d’abans. Ideal per portar en carmanyola i acompanyar si es vol de diferent embotit. Te pocs ingredients perquè a casa l’ensaladilla els agrada així; vosaltres podeu afegir pastanaga, pebrot, pèsols……

Què hi posem ?

4 patates grosses (aquestes Monalisa)

200 gr. de mongeta tendra (aquesta perona)

100 gr. d’olives (aquestes sevillanes)

2 llaunes de tonyina

Maionesa (teniu la recepta d’allioli al blog; és igual, però sense l’all)

Gambes cuites salades

Com ho fem ?

Pelarem les patates i les rentarem. Les tallarem a llesques d’un gruix d’1 cm. i les farem a quadradets petits.

Farem el mateix amb les mongetes i les olives

Posarem al foc una olla amb aigua i sal i quan arrenqui el bull hi posarem els trossets de mongetes; deixarem uns 5 minuts i tot seguit hi posarem els dauets de patata. En 10 minuts aproximadament ho tindrem cuit (provarem abans de treure). Colarem i reservarem en una safata perquè es refredin.

Mentre farem la maionesa.

Un cop fredes les patates i mongetes afegirem les olives,  la tonyina i la maionesa. Barrejarem amb compte de no aixafar la verdura i ho posarem en un motlle de pastissos rodó, dels que es desmotllen.

Cobrirem amb les gambes salades i ho posarem a la nevera fins a l’hora de dinar.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »