BRAÇ DE PATATA

Braç-gitano-de-patata

Dintre dels entrants freds aquest braç de patata no hi pot faltar. Es una mica entretingut de fer però es pot fer el dia d’abans i fresquet de la nevera està deliciós. El guarniment el vaig veure en moltes de les imatges que circulen per internet i em va agradar.

Què hi posem ?

1Kg. de patates

1 nou de mantega pomada

Sal

Maionesa

3 llaunes de tonyina

6 palets de cranc

2 ous durs

3 cullerades de moresc

12 olives negres (sense pinyol)

12 olives farcides

1 llauna d’anxoves

Pel guarniment: 1 pastanaga, 2 mongetes verdes, moresc i uns ous de succedani de caviar

Com ho fem ?

En primer lloc rentarem les patates i les posarem a bullir en força aigua. També aprofitarem i posarem els ous. Els ous els traurem als 10 minuts i els reservarem fins que refredin.

En un cassò petit bullirem les mongetes  i la pastanaga tallada en palets. Reservarem

Mentre farem el farcit:  En un bol hi posarem la tonyina, el moresc, les olives tallades a rodanxes, les anxoves tallades petitones, els palets de cranc talladets i finalment els ous tallats petits, que ja hauran refredat. Reservarem.

Comprovarem que les patates ja siguin cuites, les traurem de l’aigua i les deixarem refredar. Les pelarem i les anirem aixafant, afegint una mica de sal. Jo ho he fet amb una forquilla. Afegirem la nou de mantega, això li donarà més cremositat.

En un drap de cuina de cotó o bé en film transparent disposarem la patata aixafada i l’estendrem fent un rectangle, de la mida d’un cm. aproximadament. Per sobre hi posarem la farsa que tenim reservada mirant de no ocupar tota la base de la patata, ja que sinó, al cargolar vessaria pels costats.

Un cop ben estès, amb el mateix drap de cuina començarem a enrotllar el braç. Un cop fet això, aplanarem la juntura dels dos extrems amb una llengua i aquesta part la deixarem a sota.

Polirem els dos extrems que queden oberts de tal manera que es vegi un tall maco i no amb irregularitats, el cobrirem de maionesa  i començarem a guarnir-lo.

Tallarem les mongetes per fer la tija de la flor i també tallarem en forma de fulla. Igualment farem amb la pastanaga. Farem les flors, de la manera que més ens agradi, amb els altres ingredients. Ho deixarem refredar. Fred és més bo i es talla molt millor.

ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »