MONA DE PASQUA DE MANTEGA

mona marti 2015

Mones mones i més mones, aquests dies és el que es porta……..  Aquesta mona, tipus pastís, éstà feta amb la base de bescuit genovès, farcida amb melmelada de préssec i cobertura de mantega. Dolça, bona i ben tradicional. Espero que us animeu a fer-la.

Què hi posem ?

Pel bescuit:

4 ous

300 gr. de sucre

190 ml. d’oli de gira-sol

190 ml. de llet

320 gr. de farina de rebosteria

1 sobre de llevat

250 gr. de melmelada de préssec o la que més ens agradi

Per la cobertura de mantega:

350 gr. de mantega (a temperatura ambient)

90 ml. de llet

100 gr. de sucre llustre

20 gr. de cacau pur

Per guarnir:

Ametlla a quadradets o laminada

Ous de pasqua, plomes, pollets…..

 

Com ho fem?

Encendrem el forn a 180º.  En un bol batrem els ous amb el sucre, fins doblar el seu volum. Incorporarem la llet i l’oli i tornarem a batre. Finalment afegirem la farina i amb moviments evolvents, amb una llengua, barrejarem amb els altres ingredients fins obtenir una pasta ben fina.

Engrassarem el motlle i abocarem la barreja. Ho posarem al forn i deixarem coure.

Farem la mantega. En un bol hi posarem la mantega ben toveta junt amb el sucre i la llet i amb una batedora de varilles muntarem fins que tingui la textura de mantega. Reservarem les tres quartes parts i  la resta la barrejarem amb el cacau pur fins que quedi ben integrat. Aquesta del cacau la posarem en una mànega pastissera, que servirà per decorar. No posarem a la nevera, volem que tingui una textura tova.

Un cop tinguem el bescuit fet el deixarem refredar i un cop fred el polirem, de manera que ens quedin les superfícies ben planes. El tallarem per la meitat i el farcirem amb la melmelada. Tornarem a unir les dues capes i amb una pala prima començarem a untar la mantega, cobrint tot el bescuit.

Posarem les ametlles en una paella i deixarem que es torrin, sense parar de remenar. Un cop fredes, les acoplarem als costats del pastís.

Per acabar de decorar, farem unes flors amb la mantega de xocolata que teníem reservada i acabarem posant els ous, les plomes i els pollets.

Quanta més imaginació, millor.  ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »