COCA DE REVETLLA
Encara som a temps de fer aquesta magnífica coca per aquest vespre i celebrar la revetlla de St. Joan. És molt tova, esponjosa i molt fácil de fer. No us faci mandra i proveu a fer-la, el resultat és impressionant.
Què hi posem ?
Per fer la coca:
500 gr. de farina de força
3 ous
120 ml. de llet
25 gr. de llevat fresc
1 pessic de sal
100 gr. de sucre
80 gr. de mantega toveta
Per guarnir:
1 ou
Unes ametlles de palet
Unes cireres confitades
Anís dolç
Sucre i aigua
Com ho fem ?
Podem fer-ho amb un robot de cuina o bé manualment; de les dues maneres surt molt bé; és qüestió de barrejar els ingredients.
En bon bol hi posarem tots els ingredients menys la mantega. Treballarem els ingredients fins aconseguir una massa ben uniforme. Després incorporarem la mantega poc a poc fins que quedi totalment integrada. Farem una bola, la posarem dins del bol tapada i deixarem llevar fins que dobli el seu volum.
En la plàtera del forn hi posarem un full de paper vegetal o de forn. Agafarem la massa i l’estendrem en forma de coca (ovalada, rectangular……). La deixarem una bona estona més reposant en un lloc càlid, fins que torni a llevar.
Finalment encendrem el forn a 190º posició dalt i baix, sense aire. Un cop hagi fermentat, la pintarem amb l’ou batut. Per sobre hi posarem les ametlles i les cireres i el sucre en terrossos petits , que prèviament haurem barrejat amb unes gotes d’aigua. Enfornarem.
En 25/30 minuts la tindrem cuita (vigilarem però, perquè cada forn és diferent). La traurem del forn i li tirarem un raig d’anís. La deixarem refredar sobre una reixeta.
ESPERO QUE US AGRADI !!!!! I COMPTE AMB ELS COETS !!!!