COCA DE REVETLLA

st. joan

Encara som a temps de fer aquesta magnífica coca per aquest vespre i celebrar la revetlla de St. Joan. És molt tova, esponjosa i molt fácil de fer. No us faci mandra i proveu a fer-la, el resultat és impressionant.

Què hi posem ?

 Per fer la coca:

500 gr. de farina de força

3 ous

120 ml. de llet

25 gr. de llevat fresc

1 pessic de sal

100 gr. de sucre

80 gr. de mantega toveta

 

Per guarnir:

 1 ou

Unes ametlles de palet

Unes cireres confitades

Anís dolç

Sucre i aigua

 

Com ho fem ?

 Podem fer-ho amb un robot de cuina o bé manualment; de les dues maneres surt molt bé; és qüestió de barrejar els ingredients.

En bon bol hi posarem tots els ingredients menys la mantega. Treballarem els ingredients fins aconseguir una massa ben uniforme. Després incorporarem la mantega poc a poc fins que quedi totalment integrada. Farem una bola, la posarem dins del bol tapada i deixarem llevar fins que dobli el seu volum.

En la plàtera del forn hi posarem un full de paper vegetal o de forn. Agafarem la massa i l’estendrem en forma de coca (ovalada, rectangular……). La deixarem una bona estona més reposant en un lloc càlid, fins que torni a llevar.

Finalment encendrem el forn a 190º posició dalt i baix, sense aire. Un cop hagi fermentat, la pintarem amb l’ou batut. Per sobre hi posarem les ametlles i les cireres i el sucre en terrossos petits , que prèviament haurem barrejat amb unes gotes d’aigua. Enfornarem.

En 25/30 minuts la tindrem cuita (vigilarem però, perquè cada forn és diferent). La traurem del forn i li tirarem un raig d’anís. La deixarem refredar sobre una reixeta.

 

ESPERO QUE US AGRADI !!!!!   I COMPTE AMB ELS COETS !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »