POLLASTRE EN PEPITÒRIA

pollastre en pepitoria

L’original d’aquesta recepta de  pollastre era amb gallina, però es fa molt amb pollastre ja que la carn és menys fibrosa i costa menys de coure.

 

Què hi posem

1 pollastre trossejat

1 ceba

2 dents d’all

2 ous

2 llesques de pa

10 ametlles torrades

1 got de vi blanc (200 ml.) del Penedès

1 got de brou d’au

Una mica de safrà

Oli d’oliva

Sal i pebre

 

Com ho fem ?

Salpebrerem el pollastre i el fregirem en una cassola amb oli d’oliva. Un cop ben dauradet el retirarem i reservarem.

Courem els ous uns 10 minuts. Deixarem refredar, els pelarem i guardarem els rovells.

Farem el pa en daus petits i el fregirem.

En un morter hi posarem el pa fregit, les ametlles torrades, el safrà i els rovells d’ou i picarem fins obtenir una pasta homogènia. Afegirem el brou,  remenarem bé i reservarem.

En el mateix oli que hem fregit el pollastre hi fregirem els alls picadets petits i la ceba ratllada, a foc lent, que no es cremi. Hi posarem el got de vi i deixarem coure uns 3-4 minuts. Tot seguit afegirem el pollastre i la barreja que tenim al morter.

Deixarem coure uns 40 minuts, rectificarem de sal, si cal. Ja tindrem el plat acabat.

 

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »