POLLASTRE EN PEPITÒRIA
L’original d’aquesta recepta de pollastre era amb gallina, però es fa molt amb pollastre ja que la carn és menys fibrosa i costa menys de coure.
Què hi posem
1 pollastre trossejat
1 ceba
2 dents d’all
2 ous
2 llesques de pa
10 ametlles torrades
1 got de vi blanc (200 ml.) del Penedès
1 got de brou d’au
Una mica de safrà
Oli d’oliva
Sal i pebre
Com ho fem ?
Salpebrerem el pollastre i el fregirem en una cassola amb oli d’oliva. Un cop ben dauradet el retirarem i reservarem.
Courem els ous uns 10 minuts. Deixarem refredar, els pelarem i guardarem els rovells.
Farem el pa en daus petits i el fregirem.
En un morter hi posarem el pa fregit, les ametlles torrades, el safrà i els rovells d’ou i picarem fins obtenir una pasta homogènia. Afegirem el brou, remenarem bé i reservarem.
En el mateix oli que hem fregit el pollastre hi fregirem els alls picadets petits i la ceba ratllada, a foc lent, que no es cremi. Hi posarem el got de vi i deixarem coure uns 3-4 minuts. Tot seguit afegirem el pollastre i la barreja que tenim al morter.
Deixarem coure uns 40 minuts, rectificarem de sal, si cal. Ja tindrem el plat acabat.
ESPERO QUE US AGRADI !!!