CALAMARS AMB CARXOFES
Abans de que s’acabin les carxofes d’aquesta temporada, farem un plat deliciós amb els calamars i molt fàcil de fer.
Les carxofes són una de les hortalisses més apreciades i més versàtils a l’hora de cuinar i sobre tot en la mediterrània. Podem fer infinitat de plats amb elles i a més, són molt saludables.
Què hi posem ?
1 kg de calamarssets ben nets
4 carxofes mitjanes
1 pebrot verd i un vermell (italians)
1 ceba grossa
2 alls
1 tomàquet ratllat
1 got de vi blanc del Penedès
Oli d’oliva
Sal i pebre
2 patates grossses
1 fulla de llorer
Com ho fem ?
Posarem oli d’oliva en una paella i un cop calent hi posarem la ceba, els alls i els pebrots, ben trinxadet i a més la fulla de llorer. Deixarem coure a foc lent. Un cop mig cuit afegirem el tomàquet.
Netejarem els calamars, els farem a trossos i els deixarem escòrrer. Mentre, hi posarem el vi al sofregit i deixarem coure uns 7/8′ , fins que el vi s’evapori. Farem trossos les carxofes (amb la part més tendre) i les afegirem al sofregit.
Incorporarem els calamars, salpebrerem i deixarem coure tot plegat uns 20′,
Courem les patates amb la pell. Un cop cuites les deixarem refredar i les pelarem. Les farem rodanxes i les posarem com a base en una plàtera; per sobre hi posarem els calamars i les carxofes i regarem amb la seva salsa.
ESPERO QUE US AGRADI !!!