CALAMARS AMB CARXOFES

calamars amb carxofes

Abans de que s’acabin les carxofes d’aquesta temporada, farem un plat deliciós amb els calamars i molt fàcil de fer.

Les carxofes són una de les hortalisses més apreciades i més versàtils a l’hora de cuinar i sobre tot en la mediterrània. Podem fer infinitat de plats amb elles i a més, són molt saludables.

Què hi posem ?

1 kg de calamarssets ben nets

4 carxofes mitjanes

1 pebrot verd i un vermell (italians)

1 ceba grossa

2 alls

1 tomàquet ratllat

1 got de vi blanc del Penedès

Oli d’oliva

Sal i pebre

2 patates grossses

1 fulla de llorer

Com ho fem ?

Posarem oli d’oliva en una paella i un cop calent hi posarem la ceba, els alls i els pebrots, ben trinxadet i a més la fulla de llorer. Deixarem coure a foc lent. Un  cop mig cuit afegirem el tomàquet.

Netejarem els calamars, els farem a trossos i els deixarem escòrrer. Mentre, hi posarem el vi al sofregit i deixarem coure uns 7/8′ , fins que el vi s’evapori.  Farem trossos les carxofes (amb la part més tendre) i les afegirem al sofregit.

Incorporarem els calamars, salpebrerem i deixarem coure tot plegat uns 20′,

Courem les patates amb la pell. Un cop cuites les deixarem refredar i les pelarem. Les farem rodanxes i les posarem com a base  en una plàtera; per sobre hi posarem els calamars i les carxofes i regarem amb la seva salsa.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »