MONA DE PASQUA “SARA”

mona sara

Aquesta mona amb alguna variant ja la vaig publicar, però es tan bona que vull recordar-vos-la perquè la feu  un d’aquests dies per regalar, si sou padrins. Quedareu fantàsticament bé. La recepta és de Thermomix.

Què hi posem ?

Per fer el bescuit:

4 ous

320 gr. de sucre

190 ml. d’oli de girasol

190 ml. de llet sencera

320 gr. de farina

1 sobre de llevat

 

Farcit i cobertura:

1 pot de melmelada d’albercoc

350 gr. de mantega pomada

120 ml. de llet sencera

120 gr. de sucre glass

150 gr. d’ametlla laminada

Figuretes de pasqua

 

Com ho fem ?

Encendrem el forn a 180º posició dalt i baix.

En un bol batrem els ous amb el sucre, fins doblar el seu volum. Incorporarem la llet i l’oli i tornarem a batre. Finalment afegirem la farina i el llevat i amb moviments evolvents, amb una llengua, barrejarem amb els altres ingredients fins obtenir una pasta ben fina.

Engrassarem el motlle i abocarem la barreja. Ho posarem al forn i deixarem coure. Aquesta va estar en 45′ però sempre depen del forn de cadascú. S’ha d’anar mirant.

Farem la mantega de cobertura. En un bol hi posarem la mantega ben toveta junt amb el sucre i la llet i amb una batedora de varilles muntarem fins que tingui la textura de mantega.  No la posarem a la nevera, volem que tingui una textura tova.

Un cop tinguem el bescuit fet el deixarem refredar i un cop fred el polirem, de manera que ens quedin les superfícies ben planes. El tallarem per la meitat i el farcirem amb la melmelada d’albercoc. Tornarem a unir les dues capes i amb una pala prima començarem a untar la mantega, cobrint tot el bescuit.

Posarem les ametlles en una paella o a la safata del forn i deixarem que es torrin, sense parar de remenar. Un cop fredes, les acoplarem als costats i per sobre del pastís.

Per acabar de decorar, posarem uns ous, o unes plomes…. el que més ens agradi.

JA VEUREU QUINA DELÍCIA. ESPERO QUE US AGRADI !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »