POLVORONS D’AMETLLA

polvorons

Ja és època de començar a preparar dolços típics d’aquestes festes i què millor que fer-los a casa amb ingredients naturals. No sabeu lo fàcil que resulta fer aquests polvorons i el resultat tan exquisit que tenen. Us animo a fer-los.

Què hi posem ??

250 gr. de farina de blat de tot ús

80 gr. de sucre llustre (glas)

125 gr. de llard de porc

100 gr. de farina d’ametlla

1 culleradeta de cafè de canyella en pols (opcional)

Més sucre llustre per empolsinar un cop fets

Com ho fem ??

Prepararem un bol que sigui gran per poder fer la barreja dels ingredients.

En una paella, a foc mig, hi posarem la farina de blat i l’anirem remenant amb compte de que no agafi massa color torrat. Volem que es torri, però no en excés. Ens ha d’agafar un color beig. Un cop arribar a aquest pas, reservarem i esperarem que refredi.

Farem el mateix amb la farina d’ametlla. Si teniu ametlles senceres, podeu fer el mateix i després triturar-les ben fines. Reservarem un cop sigui torrada.

A la que les dues farines siguin fredes, les tamisarem al bol que tenim preparat; també hi posarem el sucre, el llard i la culleradeta de canyella, si és que la posem.

Barrejarem tots els ingredients fins obtenir una pasta ben uniforme. Veureu que és molt fàcil i la massa molt agraïda.  Dividirem la massa en dos i farem un xurro amb cadascuna d’elles. Les cobrirem amb paper film, ben apretat a la massa, i les posarem a la nevera per espai de mitja hora. Quan hagin passat 15’ de nevera, engegarem el forn a 200º en posició dalt i baix perquè es vagi escalfant.

Després d’aquest temps de fred, els traurem, tallarem en rodanxes (de 0,5 a 1 cm., segons cadascú) i els anirem posant en la safata del forn, sobre un paper vegetal  i els enfornarem.

En uns 15’ aprox. els tindrem llestos. Comproveu però, perquè cada forn és diferent.

Els traurem del forn i en calent els empolsinarem amb el sucre llustre. Deixarem refredar.

Tenim l’opció de ficar llavors de sèsam per sobre o alguna llavor que ens agradi. També podem estirar la massa i amb talla pastes  o motlles de diferents formes fer-los.

ESPERO QUE US AGRADIN !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »