CARXOFA ARREBOSSADA

carxofa rebossada

Hem d’aprofitar la temporada de les verdures, de les fruites…  Ara és temporada de carxofes; poden fer-se de mil maneres: bullides, a la brasa, farcides,  arrebossades…com aquestes que us presento, servides com acompanyament o fins i tot com un primer plat.

Què hi posem?

3 carxofes

Farina

Aigua

Aigua amb soda (tipus sifó)

Sal

Oli

Com ho fem?

En primer lloc farem la massa que servirà per arrebossar les carxofes. En un bol posarem uns 100 ml. d’aigua freda i un raig de l’aigua amb soda. Anirem afegint  farina fins que vegem que la massa va agafant constistència, però mirant de que no quedi massa densa; afegim una mica de sal.  Les mides són una mica relatives ja que depen de les carxofes que volguem arrebossar, haurem d’afegir més aigua i més farina. Es qüestió d’anar jugant amb aquests ingredients.

Pelarem les carxofes fins que ens quedin els cors i les fulles més tendres. Les farem a làmines, les salarem i les ficarem a la massa que hem deixat feta. Aquest procés s’ha de fer ràpid, ja que sino les carxofes s’aniran enfosquint. Les deixarem que s’impregnin bé de la massa i procedirem a fregir-les en una paella que haurem previst anteriorment amb oli calent. Les anirem tombant i un cop fregides les disposarem sobre un paper perquè deixin l’excés d’oli.

Venen una farina especial per arrebossar. També queden bé; només s’ha d’afegir aigua i la sal. Espero que us agradin !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »