ARRÒS CALDÓS AMB LLAMÀNTOL

Arròs-amb-llamàntol-4-1024x682

Quina manera de disfrutar !!!!!!! Si us agrada l’arròs no podeu deixar de fer aquesta recepta. No és més difícil de fer que un altre tipus d’arròs com la paella, etc. i el resultat és magnífic, gràcies al gust que li dona el llamàntol. És un plat perfecte per dies de festa, fins i tot per Nadal. Espero que us agradi !!!

Què hi posem ?

Per fer el brou

2 caps de lluç i les espines (podem posar el peix que volguem o el que tinguem per casa)

Caps i cossos de gambes

1 porro, 1 pastanaga

1 fulla de llorer

1 raig de brandy

Sal

3 l. d’aigua aproximadament

Per fer l’arròs

Arròs de bona qualitat – 1 tassa per persona + 1 més  (en aquest cas per 7 persones)

2 llamàntols (vius)

7 gambes llagostineres

1 ceba petita i 2 alls

1 pebrot vermell i 1 verd petits

2 tomàquets madurs

1 cullerada de carn de pebrot xoricer

1 copa de vi blanc Penedès

Oli d’oliva i sal

Com ho fem ?

Farem el brou de peix: Primer rentarem el peix. Posarem l’aigua amb la sal, les verdures i la fulla de llorer al foc i tot seguit hi posarem el peix. Deixarem bullir uns 30 minuts i reservarem.

Mentre saltejarem els caps i cossos de les gambes amb una mica d’oli ben calent. un cop rosses afegirem un raig de brandy i flambejarem (encendrem amb un encenedor per treure l’alcohol del brandy) amb compte de no cremar-nos. Aquests caps i cossos els tenia al congelador d’un altre dia que vaig fer gamba arrebossada i  els vaig guardar per si feia brou.

Afegirem un parell de cassons de brou i triturarem amb una batedora. Seguidament colarem el resultat i l’abocarem al brou que tenim reservat.

Farem l’arròs: En primer lloc haurem de tallar els llamàntols. Primer per la meitat, mirant de que quedin dues parts cadascuna amb la seva pinça i després tallarem les pinces i el cap. Si no tenim tallant demanarem a la peixateria que ens ho tallin; és molt important que siguin vius.

Els rentarem, els salarem i els posarem a la cassola per sofregir-los. Un cop ben saltejats els retirarem i reservarem. En el mateix oli posarem la ceba junt amb els alls, tot ben menudet i deixarem fer. Després afegirem els pebrots tallats també ben petits i els deixarem que es facin; tot això amb foc més aviat baix. Incorporarem els tomàquets prèviament ratllats. Deixarem que es faci el sofregit; : tastarem i si cal afegirem sal i la copa de vi blanc i deixarem una estona.

Un cop hagi reduit hi tirarem l’arròs i donarem uns tombs mirant de que quedi tot ben integrat.

Ara és l’hora d’incorporar el brou. Ho farem comptant 4 cullerots per cada mida d’arròs. Deixarem que vagi coent i estarem al cas per si vegem que el brou es va consumint i li anirem afegint més; la qüestió és que ha de quedar caldós. En uns 20 minuts el tindrem llest (tastarem abans de retirar-lo). En la foto següent es veu la cassola amb l’arròs ja fet.

ARROS LLAMANTOL CASSOLA

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »