admin

Posts by admin

gambes arrebossades

GAMBES ARREBOSSADES (EN GAVARDINA)

No comprareu més gambes en gavardina quan proveu de fer aquestes i les tasteu.  L’arrebossat és súper cruixent i molt fàcil de fer. Aquesta és la meva manera de fer-les:   Què hi posem? Gambes o llagostins (compteu 2/3 per persona, si  és aperitiu) Farina de blat Sifó 1 culleradeta de llevat en pols Sal […]

calamars farcits

CALAMARS DE PLATJA FARCITS

Aquesta recepta està copiada d’un programa dels Germans Torres, i feta per Carme, una senyora molt eixerida i familiar dels germans, molt bona cuinera. Un 10 aquest plat de peix, amb un suquet impressionant. Fet un dia abans guanya en sabor. Us recomano que el feu. Què hi posem ? 12 calamars de platja frescs 400 […]

IMG_20190915_150747

XAMPINYONS FARCITS DE BOTIFARRA NEGRA I PERNIL

Els xampinyons són un fong dels més consumits. Aporten molts minerals i vitamines i molt poques calories, pel que són molt aptes per les dietes per perdre pes. Són molt versàtils, podent cuinar-los en cremes, saltats, farcits, etc. Aquesta recepta combinada amb altres aliments resulta fantàstica per fer per festes o perquè no, per quan […]

FLAM D'OU

FLAM D’OU

Hi ha gent que prefereix el flam de preparats però jo crec que tenint els ingredients i una estona per fer el flam a casa, no te ni punt de comparació. Proveu de fer-lo i ja em direu…….   Què hi posem??   Per fer el flam: 700 ml. de llet (millor sencera) 4ous mitjans […]

Bacalla ajoarriero

BACALLÀ A “L’AJOARRIERO”

Recepta típica de Navarra i del País Basc, de la que hi ha diferents versions. Jo l’he cuinat a l’estil d’una cosina de Larraga, la M. Àngeles, que va ser un dels plats que ens va fer durant la nostra estada a casa seva, fa uns dies i ens va agradar molt. Les mides que […]

bacalla

AMANIDA GREGA

De les nostres vacances a Santorini, a banda dels magnífics paisatges i precioses vistes a la caldera, trobo a faltar el seu peix a la brasa i la seva cuina amb ingredients totalment mediterranis. Vull recordar aquest viatge amb aquesta senzilla amanida, que refresca tant aquestes calors. Què hi posem? Tomàquet Cogombre Pebrot verd Ceba […]

IMG-20190416-WA0002

TORTELL DE PASQUA

S’han de fer mones, tortells…. va padrins, que no teniu excusa, que podeu fer-los a casa, amb ingredients naturals i sense afegits ni conservants. Val la pena, el resultat és impressionant. Aquest tortell és tipus garlanda, però molt més tou i esponjós; us recomano que proveu de fer-lo, segur que repetireu. Què hi posem ? […]

sara

MONA DE PASQUA “SARA”

Aquesta mona amb alguna variant ja la vaig publicar, però es tan bona que vull recordar-vos-la perquè la feu  un d’aquests dies per regalar, si sou padrins. Quedareu fantàsticament bé. La recepta és de Thermomix. Què hi posem ? Per fer el bescuit: 4 ous 320 gr. de sucre 190 ml. d’oli de girasol 190 […]

LLUÇ AMB GAMBE

LLUÇ AMB GAMBES

Una manera molt senzilla de preparar un lluç amb unes gambetes, que està fet en un plis.   Què hi posem? 1 lluç de palangre 16 gambes (a gust de cadascú) 3 dents d’all Farina Oli d’oliva 1cullerada de postres de pebre vermell 1 got de 200 ml. de vi blanc del Penedès 100 ml. […]

Translate »