admin

Posts by admin

pa rodo

PA CASSOLÀ FÀCIL

Quina passada aquest pa. Queda una olor a la cuina que no podeu imaginar, amb un to cruixent, la molla tova….. Sucat amb tomàquet i amb l’embotit que més ens agradi, és una delícia pels sentits. Proveu de fer-lo, tingueu paciència i veureu com us agradarà.   Què hi posem ?? 500 gr. de farina […]

DSC_0077_1 (2)

FLAM DE TORRÓ SENSE FORN

Amb només tres ingredients tenim aquest flam de torró per unes postres delicioses en aquestes festes. Súper fàcil, ja que no l’hem de posar ni al bany maria ni al forn, i amb un gust espectacular.   Què hi posem ?? 1 barra de torró de xixona (d’ametlla, del tou) 6 fulles de gelatina 1/2 […]

polvorons

POLVORONS D’AMETLLA

Ja és època de començar a preparar dolços típics d’aquestes festes i què millor que fer-los a casa amb ingredients naturals. No sabeu lo fàcil que resulta fer aquests polvorons i el resultat tan exquisit que tenen. Us animo a fer-los. Què hi posem ?? 250 gr. de farina de blat de tot ús 80 […]

calam

CALAMARS ARREBOSSATS AMB CERVESA

A qui no li agraden uns calamarsets o unes tires de sípia ben cruixents ???  Doncs amb aquesta recepta us quedaran uns calamars d’allò més bons.  Podeu comprar-los frescs i fer-los anelles o bé ja en anelles o congelats.  No he posat quantitats, perquè la quantitat de massa depèn dels calamars que es facin, però […]

SALMOREJO

SALMOREJO

En versió aperitiu, us presento aquest salmorejo, plat cordovès per excel·lència, que encara que sigui més un plat d’estiu, com per exemple el gaspatxo, és més una crema i encara podem gaudir d’ell, abans de que vingui més fred i abans que s’acabi la temporada de tomàquets, que ja està al final…… Què hi posem […]

TIRAMISU

TIRAMISÚ

En aquesta ocasió, aquest pastís d’origen italià, fet expressament per celebrar l’aniversari de la meva filla Maria, que li encanta.  La recepta està treta del receptari de l’Esbieta, una gran cuinera, de la que es poden treure grans plats i d’una manera esplèndida explicats.  Us he de dir que és dels millors tiramisú que he provat. […]

CURRY

POLLASTRE AL CURRY I VERDURES

Aquests plats de carn amb curry i altres espècies, són molt típics del sud d’Àsia, però que han arribat a gairebé tots els indrets i es cuinen depenent de les espècies de cada zona. Acompanyat d’arròs resulta un plat molt complet i molt gustós. Amb els ingredients següents mengen 4 persones.   Què hi posem […]

IMG-20200823-WA0018

PASTÍS AMB PRÉSSEC D’ORDAL

Aprofitant la temporada de préssecs a la nostra zona i  abans de que s’acabi, he volgut fer un pastis amb una massa molt especial, que ve dels països de l’est i de la ma de l’Esbieta, una gran cuinera, amb canal youtube, de la que aprendreu molt si veieu els seus vídeos. Es pot fer […]

LLOM

LLOM EN SUC (ALS 3 GOTS)

Recepta curiosa trobada a youtube i la veritat que amb molt bon resultat. La salsa és molt bona i tot plegat molt fàcil i econòmic. La mida dels gots és d’aigua.   Què hi posem ?? Llom a talls (al gust de gruixuts) (jo tenia uns 500 gr.) 1 got de llet ½ got d’oli […]

Translate »