admin

Posts by admin

Bacalla ajoarriero

BACALLÀ A “L’AJOARRIERO”

Recepta típica de Navarra i del País Basc, de la que hi ha diferents versions. Jo l’he cuinat a l’estil d’una cosina de Larraga, la M. Àngeles, que va ser un dels plats que ens va fer durant la nostra estada a casa seva, fa uns dies i ens va agradar molt. Les mides que […]

bacalla

AMANIDA GREGA

De les nostres vacances a Santorini, a banda dels magnífics paisatges i precioses vistes a la caldera, trobo a faltar el seu peix a la brasa i la seva cuina amb ingredients totalment mediterranis. Vull recordar aquest viatge amb aquesta senzilla amanida, que refresca tant aquestes calors. Què hi posem? Tomàquet Cogombre Pebrot verd Ceba […]

IMG-20190416-WA0002

TORTELL DE PASQUA

S’han de fer mones, tortells…. va padrins, que no teniu excusa, que podeu fer-los a casa, amb ingredients naturals i sense afegits ni conservants. Val la pena, el resultat és impressionant. Aquest tortell és tipus garlanda, però molt més tou i esponjós; us recomano que proveu de fer-lo, segur que repetireu. Què hi posem ? […]

sara

MONA DE PASQUA “SARA”

Aquesta mona amb alguna variant ja la vaig publicar, però es tan bona que vull recordar-vos-la perquè la feu  un d’aquests dies per regalar, si sou padrins. Quedareu fantàsticament bé. La recepta és de Thermomix. Què hi posem ? Per fer el bescuit: 4 ous 320 gr. de sucre 190 ml. d’oli de girasol 190 […]

LLUÇ AMB GAMBE

LLUÇ AMB GAMBES

Una manera molt senzilla de preparar un lluç amb unes gambetes, que està fet en un plis.   Què hi posem? 1 lluç de palangre 16 gambes (a gust de cadascú) 3 dents d’all Farina Oli d’oliva 1cullerada de postres de pebre vermell 1 got de 200 ml. de vi blanc del Penedès 100 ml. […]

music amb xocolata

MÚSIC AMB XOCOLATA

Després de tant temps sense publicar cap recepta em venia de gust fer alguna cosa dolça i què millor que amb xocolata. Combinada amb els fruits secs, resulta un  final de dinar propi de festa.   Què hi posem ?   1 rajola de xocolata per fondre Fruits secs variats: ametlles torrades, avellanes torrades, nous, […]

pastis formatge Nuria

PASTÍS DE FORMATGE FÀCIL

Més fàcil impossible. Sense utilizar el forn i millor d’un dia per l’altre, tenim un pastís molt bo, pels amants del formatge i pels no amants també, ja que gairebé no es percebeix aquest gust. Aquest el vaig fer per la meva neboda Núria que fa pocs dies va fer 18 anys.   Què hi […]

pollastre a la provençal

POLLASTRE A LA PROVENÇAL

Una de les moltes maneres de cuinar el pollastre és aquesta. Amb pocs ingredients tenim un  plat molt gustós i molt complet. Què hi posem ? 1 pollastre o bé cuixetes 2 cebes Mig pebrot vermell 2 alls 1 gotet de vi blanc del Penedès 1 gotet de brou 4 patates 1 cullerada d’herbes provençals […]

bescuit llimona

BESCUIT DE LLIMONA AMB GLASSA

Bescuit boníssim de llimona, fresc, senzill i ràpid de realitzar, ideal per esmorzar i berenar.   Què hi posem ? 3 ous mitjans 200 gr de sucre 1 iogurt natural (o bé 125 ml. de llet o de nata) 100 ml. d’oli de girasol 2 llimones petites 250 gr. de farina de blat 1 sobre […]

Translate »