BUNYOLS AMB CREMA

BUNYOLS CREMA

Què bons que són aquests bunyols. Una mica més de feina que els de vent, però el resultat val molt la pena. Us animo a fer-los ara que ve la Pasqua.

Què hi posem?

250 ml.  entre aigua i llet (meitat de cada)

100 gr. de mantega o llard (en aquest cas mantega)

130 gr. de farina

1 pessic de sal

1 pessic de sucre

3 ous

Sucre per empolsar

Oli de girasol

 

Per la crema

1/2 litre de llet
2 rovells d’ou i 1 ou sencer
125 gr. de sucre
40 gr. de farina de moresc tipus Maizena
Pela de llimona (2 trocets)
Canyella (1/2 branca)

 

Com ho fem ?

En primer lloc farem la crema, ja que ha d’estar freda a l’hora de farcir els bunyols. En un cassó posarem 3/4 de la llet junt amb el sucre, la canyella i la pela de llimona. Remenarem i deixarem que bulli. Mentre, posarem la resta de la llet, els rovells d’ou, l’ou  i la farina de moresc en un got de batedora i emulsionarem bé.

Un cop hagi bullit un parell de minuts  el que  tenim al foc, apartarem i poc a poc anirem incorporant la barreja de la llet i ous. Tornarem a posar al foc i sense deixar de remenar, esperarem fins que qualli i tingui la textura de crema. Reservarem i taparem amb film de plàstic mirant de que toqui directament a la crema; així evitarem que la crema faci crosta. Un cop freda, la posarem a la nevera.

Farem la massa dels bunyols:

Posarem un cassó al foc amb els líquids, la mantega, la sal i el sucre. Quan comenci a bullir afegirem la farina i remenarem durant uns 2 minuts a foc lent fins que quedi una massa amb una textura oliosa. Retirarem el cassó del foc i anirem afegint els ous, un a un, sense deixar de remenar, fins que quedin ben emulsionats amb la massa.

Seguidament posarem oli en una cassola o paella fonda perquè es vagi escalfant. La massa la podem posar en una mànega i anar tallant o bé agafar dues culleres i donar-li la forma rodona. Anirem fregint mirant de no posar gaires bunyols de cop, ja que doblaran el seu volum. Els traurem del foc i els disposarem sobre un full de paper, perquè deixin l’excés d’oli.

Tot seguit els passarem pel sucre.  Un cop tots ensucrats, passarem la crema, que tenim freda, a una mànega pastissera i  posarem una punta (boquilla) prima, de manera que amb un petit forat que li farem al bunyol, pugui entrar la crema sense problema.  Un cop tinguem tots els bunyols farcits, ja els podrem degustar.

ESPERO QUE US AGRADIN !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »