MONGETES SEQUES AMB POP I CLOÏSSES

fot

Quin plat més bo. No sabeu el que vàrem gaudir….

Les seques normalment les mengem amb botifarra, però de tant en tant canviar, està força bé.

A veure que us sembla aquest plat. (Per 5 persones)

 

Què hi posem ?

1 ceba

3 grans d’all

1 culleradeta de pebre vermell

1 got de vi blanc del Penedès

800 gr. de mongetes seques

3 potes de pop cuites (aprox. 350 gr.)

400 gr. de cloïsses (en aquest cas són rossellones)

1 got de brou de peix

Sal, pebre blanc i oli d’oliva verge

 

Com ho fem ?

Primer de tot rentarem les cloïsses i les deixarem mínim mitja hora en aigua i sal; això farà que deixin anar la possible sorra que tinguin.

Mentre, en una cassola, hi posarem un raig d’oli i hi posarem la ceba ben trinxada junt amb els alls, també trinxats i una mica de sal i pebre.

Deixarem coure a foc baix fins que estigui ben fet. Afegirem la cullerada de pebre vermell, remenarem bé i tirarem el got de vi, deixant-lo fins que s’evapori.

Afegirem el brou i amb una batedora ho triturarem tot.

Traurem l’aigua a les cloïsses i les afegirem a la cassola. Taparem bé i deixarem uns 3’ fins que estiguin obertes.

Ara tallarem les potes de pop a rodanxes i les afegirem també a la cassola, donarem uns tombs i ja hi posarem les mongetes (aquestes són cuites de pot, de bona qualitat, però es poden comprar, posar en remull unes 8 hores i coure).

Empolsinarem amb julivert trinxat i deixarem coure uns 5/6’ a foc mig.

 

El resultat, un plat exquisit.  ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »