PASTÍS DE BOLETS
Magnífic pastís aprofitant els bolets d’aquesta temporada passada, ideal per un menú de festa. Té un sabor molt suau i els bolets li donen el toc final. La recepta és de la Pilar de Rialp, una gran cuinera i gran persona, com tota la seva familia.
Què hi posem ?
500 gr. de bolets barrejats (camagrocs, moixernons, fredolics, rovellons, ceps… els que puguem aconseguir de temporada)
2 cebes mitjanes
300 ml. de crema de llet
100 ml. de llet
6 ous
80 gr. de mantega
Una copeta de vi blanc del Penedès
1 cullerada de salsa Perrins
Sal i pebre
Per la salsa: Uns quants bolets més, mantega, una ceba ratllada, sal, nou moscada, una cullerada de farina i la llet que admeti.
Com ho fem ?
Encendrem el forn a uns 170º perquè es vagi escalfant.
Posarem la mantega a la paella i sofregirem la ceba ratllada. Un cop feta afegirem els bolets, que haurem rentat prèviament, salpebrerem. Incorporarem el vi i la salsa Perrins i deixarem reduir.
En un bol batrem bé els ous; afegirem la crema de llet i la llet, hi posarem una mica de sal i incorporarem la barreja de bolets que tenim feta.
Abocarem aquesta mescla en el motlle que tinguem preparat i el posarem al forn per coure al bany maria. Aquesta preparació la teniu explicada a la recepta de Flam de Mató.
Mentre es cou el pastís farem la salsa. Sofregirem els bolets i els reservarem. La ceba també la sofregirem ratllada amb la mantega. Afegirem la farina i la nou moscada i deixarem cuinar una estona. Incorporarem els bolets triturats.
Salarem i anirem tirant la llet, sense deixar de remenar fins que es formi una crema, no massa espessa. Reservarem.
En 60/70 minuts tindrem el pastís quallat. Comprovarem que està fet quan introduint un escuradents surti ben sec. El deixarem refredar.
Per emplatar el tallarem i el disposarem a la safata. Salsarem amb la crema que hem fet, una mica tèbia.
És un entrant deliciós per aquestes Festes de Nadal.