GALETS AMB SALSA DE CEPS

GALETS AMB SALSA DE CEPS

Són galets perquè no tenia macarrons que és el que volia fer en un principi, però el resultat és el mateix: Boníssims. Això és el que fa la salsa de ceps, amb aquest gust tan especial. Fantàstic si es fa amb ceps frescos; en aquest cas és amb ceps deshidratats  i també queda molt bona.

Què hi posem ?

1 paquet de pasta (macarrons, espaguetis, galets…..)

Aigua

Oli i sal

Per la salsa de ceps

2 cebes petites

1 cullerada de Maizena

Oli d’oliva

1 copa de vi blanc del Penedès

25gr. de ceps deshidratats

1 bric  de 200 ml. de crema de llet

100 ml. de llet

Sal, pebre i nou moscada

Com ho fem ?

Mentre fem la salsa, posarem a bullir força aigua, amb sal i un raig d’oli. Afegirem la pasta i deixarem bullir el temps que recomani el fabricant (aproximadament  10/12 minuts.  Després d’aquest temps colarem i reservarem.

Per fer la salsa: En primer lloc posarem els ceps en un bol amb aigua i els deixarem uns 10 minuts perquè s’hidratin. Ratllarem les cebes i les deixarem sofregir a foc lent en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Un cop feta la ceba afegirem la cullerada de farina i la copa de vi i deixarem reduir, sense deixar de remenar.

A continuació escorrerem els ceps que ja estaran hidratats, els tallarem una mica i els incorporarem a la mescla de la ceba, llevat de 2 0 3 trossos que reservarem; donarem uns tombs, salpebrerem i triturarem. Afegirem la crema de llet i la llet i deixarem que redueixi una mica, a foc lent. Finalment afegirem un polsim de nou moscada.

En una paella amb una mica de mantega saltarem els trossets de ceps que teníem reservats.

Per muntar el plat posarem la pasta i per sobre la salsa que acabem de fer, acabant tirant per sobre els trossets de ceps saltats amb la mantega.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »