GALTES AL VI NEGRE

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Els guisats són propis de l’hivern, com les sopes, els llegums amb carn, etc. Aquest plat és d’aquells que s’hi suca pa; la carn tendra, el suc amb el gustet del vi i de les verdures….

Les galtes són de porc  desossades, les vaig comprar així. També les trobareu amb l’os, de les dues maneres són molt gustoses.

Què hi posem ?

6      o  8 galtes desossades

1      dents d’all

1      ceba mitjana

1      tomàquet madur

1      porro

2   pastanagues

1   got gran de vi negre del Penedès

1   trosset de xocolata negra

1   fulla de llorer

Farina blanca

Uns xampinyons

Brou  (un got i mig aproximadament)

Oli d’oliva, sal i pebre

Com ho fem ?

En primer lloc rentarem les galtes, les farem trossets, les salpebrerem i les enfarinarem. En la cassola on rostirem les galtes hi posarem un bon raig d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem les galtes fins que estiguin dauradetes. Les traurem de la cassola i reservarem.

En el mateix oli hi posarem els alls trinxats, la ceba en juliana, el porro ben talladet,  la pastanaga, el tomàquet  i la fulla de llorer. Deixarem coure les verdures a foc lent i un cop fetes afegirem les galtes. Afegirem el vi negre i deixarem reduir fins la meitat.

Incorporarem el brou i deixarem coure aproximadament una hora, a foc lent. Vigilarem que no quedin seques; en aquest cas afegirem una mica més de brou.

Ara és quan hi posarem els xampinyons laminats i el trosset de xocolata. Deixarem coure tot plegat ¼ d’hora més i retirarem del foc.

D’un dia per l’altra encara són més bones.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »