CODONYAT

codonyat

Com diu la paraula, codonyat és la confitura del codony, fruita de temporada de tardor. Al portar força sucre, és un aliment amb contingut nutricional alt, però destaca per contenir fibra, tanins i àcids saludables per l’organisme. Conté  potassi,  un mineral necessari pel sistema nerviós i l’activitat muscular, i es recomana en casos d’hipertensió arterial i afeccions cardíaques. És clàssic d’acompanyar-lo amb formatges i també en l’elaboració de postres.

Què hi posem ?

1 quilo de codonys

650 gr. de sucre (meitat moreno i meitat blanc)

1 llimona (sense pell)

 

Com ho fem ?

Rentarem bé els codonys i els farem a trossos, traient les llavors i les parts dures. Deixarem la pell ja que és la part que li donarà l’espessor, degut a la pectina. Els posarem en un bol junt amb el sucre i deixarem unes 6/8 hores.

Passat aquest temps ho posarem al foc, de manera lenta. Afegirem la llimona totalment pelada i trossejada, sense les llavors i triturarem fins que ens quedi en forma de puré. Anirem remenant mirant de que no s’enganxi i deixarem fer. Això ens portarà una bona estona; jo he estat més d’una hora, però a la cuina millor poc a poc i paciència, el resultat serà millor.

Quan vegem que te una textura força sòlida apagarem el foc i el disposarem en les safates o tuppers escollits; cobrirem amb paper film enganxat a la confitura perquè no ens faci pell i un cop fred el posarem a la nevera, que acabarà de quallar.

Us he de dir que a mi personalment no m’agraden les confitures massa dolces; per això he posat menys sucre que la que es recomana, que és de 800 gr. per cada quilo de codonys. Ara ho deixo a les vostres mans…. i gustos….

ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »