FILET DE PORC AMB MOSTASSA I SALSA DE POMA

P1030649

Quin plat més bo. Des de que me’l va ensenyar a fer la Conxita, l’he fet moltes vegades, amb algunes variants. Aquest tipus de carn no s’ha de deixar coure massa, ja que sino no queda tendra. En aquest cas, a banda de la salsa de poma, l’he acompanyat de patates, com podeu veure. La recepta és per 5/6  persones. Espero que us agradi, tant com ens agrada a nosaltres.

Què hi posem ?

2 filets de porc

Beicon fumat tallat prim (10/12 talls)

Mostassa a l’antiga

Llard de porc

1 ceba

1 poma

1 gotet de conyac

1/2 branca de canyella

1/2 brick de crema de llet

Oli d’oliva

Sal i pebre

Com ho fem ?

Primer de tot engeguem el forn a uns 180/190º. Tot seguit netegem els filets de greix, els salpebrem i els pintem amb la mostassa a l’antiga, de forma que quedin ben impregnats per totes les bandes.  Un cop fet això, agafarem una tira de beicon i començarem a enrotllar-la pel filet; així totes les tires, fins que el filet quedi tot cobert pel beicon. Les posem en una safata de forn, amb un  raig d’oli per sobre i uns pesics de llard per sobre dels filets, junt amb la ceba i la poma tallada a troços, la branqueta de canyella i el gotet de conyac. Vegeu la foto abans de sortir del forn.

P1030647

Sabreu que està cuit quan el beicon estigui ros. La poma i la ceba han de quedar ben toves i la carn de color rosadet. Amb compte ho treieu del forn. Talleu a talls gruixuts els filets, i els poseu en una plàtera. Per fer la salsa, agafeu la poma, sense la pell,  i la ceba, junt amb tot el suquet que ha quedat a la safata. Ho fiqueu en un bol o en un got de batedora i ho tritureu tot plegat, junt amb la crema de llet. Si cal, rectifiqueu de sal.

Per servir-lo, disposeu la carn al voltant de la plàtera i la salsa podeu posarla al mig. També podeu posar-la en una salsera. Espero que us agradi !!

 

 

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »