LICOR D’ARANYONS CASSOLÀ (Patxaran)

licor-de-endrina

 

Hem d’aprofitar dels fruits que ens dóna la natura en cada temporada, com en aquest cas els aranyons, dels quals surt aquest deliciós licor que és comercialment el Patxaran. Aquests són collits de finals de setembre de l’any passat a la zona de Pinedes Altes, al Montmell, on la meva germana Ester i la seva família tenen una caseta. La recepta me la va passar ella. Proveu de fer-la que és molt fàcil i resulta boníssim.

 

Què hi posem ?

1,5  litres de crema d’anís (també pot ser meitat aiguardent i meitat crema d’anís)

200 gr. d’aranyons

1 branca de canyella

6 grans de cafè

 

Com ho fem ?

Rentarem bé els aranyons i els posarem en l’ampolla triada (jo en principi ho he fet en una d’aigua de plàstic), junt amb la branca de canyella i els grans de cafè. Abocarem el licor o licors, depenent si ens agrada més dolç o més sec, i taparem.

Guardarem l’ampolla en un lloc fosquet i un cop cada dues setmanes bellugarem l’ampolla per la millor integració de tots els ingredients. Tindrem l’ampolla uns 3 mesos.  Si fem el licor al setembre per Nadal podrem tastar-ho.

Un cop llest, traspassarem el licor a una ampolla de vidre, prèviament colat, per treure les possibles impureses.

I ja el tenim, a punt de fer algun que altre xarrupet !!!

ESPERO QUE US AGRADI!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »