HUMUS
L’origen de l’humus ve de l’antic Egipte i el seu ingredient principal és el cigró. Com sabeu, el cigró és un llegum molt ric en hidrats de carboni d’absorció lenta, evitant desequilibris dels nivells de sucre. Té alt contingut de fibra, millorant el trànsit intestinal, a banda de molts minerals i vitamines……
Amb els altres ingredients que hi posarem, tenim un plat diferent, ric de sabors, i amb una textura molt agradable en boca. A més, fàcil fàcil, ja que és tan senzill com agrupar tots els ingredients i triturar-los. Aquest el va fer la meva germana Ester.
Què hi posem ??
400 gr. de cigrons cuits (de pot, coure’ls a casa, o bé comprar-los cuits)
2 cullerades de tahini (pasta de sèsam) (el venen fet i si no, us deixo més avall com fer-ho)
Suc de mitja llimona
Mig all
Comí, un polsim (al gust)
Sal
Aigua
Oli d’oliva
Pebre vermell dolç
Per fer tahini: 100 gr. de llavors de sèsam i 25 ml. d’oli d’oliva. Triturem ben triturat fins que ens quedi una crema ben fina i ja ho tenim. Si en voleu fer més quantitat per guardar, dobleu les quantitats, fiqueu en un pot de vidre i guardeu a la nevera.
Com ho fem ??
Hem fet servir cigrons cuits comprats a granel, que m’agraden més que els de pot.
És qüestió de posar en un bol tots els ingredients menys l’aigua, l’oli d’oliva i el pebre vermell i triturar fins que ens quedi una pasta ben fina. Tastarem de sal.
Si ens queda molt espessa, hi podem posar una mica d’aigua.
Un cop tinguem la textura desitjada, amanirem amb un raig d’oli d’oliva i empolsinarem amb pebre vermell.
Podem acompanyar amb palets de pa o bé palets d’api, pastanaga, etc…..
ESPERO QUE US AGRADI!