PA RODÓ

P1030427

El primer cop que vaig fer pa no em va sortir gaire bé; ni el segon ni el tercer. De fet és com tot; has d’anar provant el forn, la temperatura, l’estona de llevat, la massa…..  Heu d’anar provant i comprovareu que cada cop us queda més bé. És una de les coses que enganxa, al menys a mi. El pa fet a casa es guarda molts més dies, te una olor diferent i és un plaer el seu gust. El millor blog que he trobat és “Ma petite boulangerie”, senzill i amb uns tutorials dels que aprens moltíssim. Espero que proveu a fer pa; veureu que no és gens difícil. Aquest està fet amb la panificadora.

Què hi posem ?

500 gr. de farina de força

300 gr. d’aigua

10 ml. d’oli d’oliva

10 gr. de sal

10 gr. de llevat fresc

Com ho fem ?

En primer lloc posem l’aigua, l’oli i la sal i després la farina i el llevat. El llevat no ha d’entrar en contacte directe amb la sal. Pulsar el programa d’amassar i llevar. Traurem la massa i la posarem sobre el marbre, prèviament enfarinat. Procedirem a amassar una bona estona, i li donarem forma de bola, deixant-la 1 1/2 a 2 hores per tal de que fermenti.

Encendrem el forn a 240º i posarem a la banda de sota una safata amb aigua, de manera que faci vapor, així tindrà una crosta més cruixent. Un cop hagi passat el temps del llevat de la massa, fer-li uns talls, al vostre gust i passar-la a la plata del forn i enfornar. El forn el baixarem a 220º. En 45 minuts el tindreu llest. Treure del forn i posar-ho sobre una reixeta, perquè respiri.

Un cop fred, podeu fer unes llesques amb tomàquet i pernil que no vegis……

 

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »