PA CASSOLÀ FÀCIL

pa rodo

pa amb tomàquet

Quina passada aquest pa. Queda una olor a la cuina que no podeu imaginar, amb un to cruixent, la molla tova….. Sucat amb tomàquet i amb l’embotit que més ens agradi, és una delícia pels sentits. Proveu de fer-lo, tingueu paciència i veureu com us agradarà.

 

Què hi posem ??

500 gr. de farina de força

350 ml. d’aigua tèbia

5 gr. de llevat de forner granulat  o 10 gr. si és fresc

7 gr. de sal

 

Com ho fem ??

 En un bol gran hi posarem tots els ingredients (primer els secs i finalment l’aigua).

Remenarem bé fins tenir la massa ben integrada. Un cop ben barrejats tots els ingredients, abocarem la massa al marbre o taula de treball, que abans haurem empolsinat de farina, i amassarem  uns 10’, fins aconseguir una bola que no se’ns enganxi als dits (ens posarem una mica d’oli a les mans). Veureu que la massa s’enganxa, però no patiu ja que amassant va agafant consistència.

Hi posarem la massa al bol i taparem amb film; deixarem uns 30’ que reposi (millor a un lloc que no li toqui l’aire).

Després dels 30’ traurem  la massa del bol i farem plecs amb ella, estirant per un cantó i doblegant sobre si mateixa, com si tanquéssim un full d’un llibre. Això ho farem uns 6 cops, des de tots els costats.  En cas de que vulguem fer dos pans,  dividirem la massa en dos i farem els “plecs” en els dos pans. Un cop fet això, donarem forma rodona.

Empolsinarem un drap de cotó de farina (o dos, si fem dos pans) i el posarem dintre del bol;  deixarem la massa sobre el drap, empolsinarem amb farina  i la taparem amb el drap que queda per fora. Deixarem llevar uns 30’ a temperatura ambient.

Encendrem el forn a 240º en posició dalt i baix.

Passats els 30’, traurem la massa del bol i el posarem en un bol de vidre o en una olla apta per forn; Amb un ganivet o similar, ben esmolat, farem uns talls al pa i el ruixarem amb unes gotes d’aigua. Taparem el bol u olla i l’enfornarem durant uns 20/25’.

Traurem del forn,  destaparem i tornarem a coure uns 20/25’ més  fins que el vegem torradet.  El temps és orientatiu, ja que cada forn és diferent, pel que millor que controleu el temps segons vegeu el pa.

Si no teniu bol u olla per anar al forn, el podeu posar directament a la safata del forn, però d’aquesta manera el pa no s’eixampla.

Són uns quants passos, però no tingueu pressa i seguiu les indicacions, que us quedarà un pa que quedareu sorpresos de com queda de cruixent i bo; a més dura més d’un dia perfectament. Podeu veure a la foto el tall i la molla tan impressionant que te.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »