PASTÍS DE POMA AMB CREMA

tarta de poma

M’agrada molt la combinació de la poma i la crema i més sobre pasta de full, com és aquest pastís o tortell. És força fàcil de fer i la crema es pot fer d’un dia per l’altre.

Què hi posem?

1 massa de pasta de full rectangular

2 pomes golden

30 gr. de mantega

Coco ratllat

1 cullerada de melmelada de préssec

Aigua

Per fer la crema

2 rovells d’ou

1/2 l. de llet

1/4 de branca de canyella

1 pela de llimona

125 gr. de sucre

40 gr. de farina de blat de moro tipus “Maizena”

Com ho fem ?

Primerament prepararem la crema pastissera, que la podem deixar feta el dia d’abans.

En un got de batedora posarem els rovells d’ou, uns 150 ml. de llet i la farina de blat de moro. Engeguem fins que estigui ben  batut i reservem.

Fiquem un cassó al foc amb la resta de la llet, la branqueta de canyella, el sucre i la pell de la llimona i deixem que bulli, a foc lent uns minuts perquè agafi els sabors. Retirem un moment del foc, traiem  la canyella i la pell de la llimona i aboquem la barreja que hem fet amb la batedora. Tornem a posar al foc i anem remenant, sense parar i en la mateixa direcció fins que veiem que va espessint; apagarem el foc.

L’abocarem en un recipient que pugui anar a la nevera, però abans la taparem amb film de plàstic, de manera que toqui la crema; així no farà “crosta”. Un cop freda ja la podrem posar a la nevera.

Pelarem les pomes i les farem a làmines no massa primes. En una paella hi ficarem la mantega i un cop fosa hi posarem la poma tallada, a foc lent, perquè es vagi posant toveta.

A banda posarem la pasta de full en una safata al forn. Amb una forquilla punxarem tota la base perquè no pugi la massa. Cobrirem amb la crema pastissera i per sobre hi posarem, ben col·locada, la poma que hem confitat amb la mantega.

Encendrem el forn a 180º, en posició turbo, o dalt i baix, fins que vegem que el pastís ja s’ha cuit.

En un bol petit posarem la cullerada de melmelada de préssec i una mica d’aigua. Amb un  pinzell de cuina ho barrejarem bé. Aquesta barreja servirà per pintar el pastís per sobre, per donar-li lluentor.

Per acabar, empolsinarem amb el coco ratllat les vores del pastís. Espero que us agradi.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »