CARXOFES AMB TOMÀQUET I PERNIL

P1040751

Una altra manera de fer les carxofes és aquesta. Us asseguro de que queden boníssimes, acompanyades d’aquest tomàqet amb orenga i el pernil cuit al forn.

Què hi posem ?

8 carxofes

5 tomàquets

5 talls de pernil salat

1 gra d’all

Orenga

Oli d’oliva i sal

Com ho fem?

Pelem les carxofes de forma que quedi només el cor i una mica del tronc. Les tallem per la metat  i cada meitat en tres parts. Disposem una paella gran, li tirem un raig d’oli i posem les carxofes, a foc lent, que es vagin fent. Les salem i les tapem.

Mentre, traiem la pela als tomàquets i els fem a troços. Un cop tallats els posem en un escorredor perquè deixin anar el suc. Disposem una altra paella amb una mica d’oli i posem els tomàquets a fregir, a foc mig; els salem i tapem. A mitja cocció afegirem l’all ben picadet i un polsim d’orenga.

Les carxofes les anirem tombant i abocarem un got d’aigua perquè es vagin coent, a foc lent.

Encendrem el forn a 180º i quan estigui ben  calent,  entre dos papers vegetals, o de forn, posarem els talls de pernil, amb un pes per sobre (jo he posat un parell de plats), de manera que quedin ben plans. En 15 min. aproximadament estaran fets. Vigileu el forn, que no tots són iguals.

Quan tinguem les carxofes cuites i el tomàquet fet, muntarem el plat.

Posarem les carxofes al mig, ben col·locades i pel voltant els tomàquets. El pernil l’anirem posant per sobre, de la manera que més ens agradi. Espero que us agradi !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »