MONA DE PASQUA QUATRE COLORS

mona marti

Soc la padrina del meu nebot Martí, que te 6 anys i li he fet aquesta mona-pastís, amb la peculiaritat de que he donat diferents colors a la base del pa de pessic, quedant d’aquesta manera tan divertida. En Martí va quedar molt sorprès; a més, de gust, deliciosa. La idea és del blog “Cosas de Loli”. He de dir que em van ajudar molt l’Anna i la Núria, ja que estic una mica accidentada i només puc donar ordres.

Què hi posem ?

Per fer el tortell:

3 ous grans

2 gots grans de sucre

1 got gran de llet

3/4 de got gran d’oli de girasol

3 gots grans de farina

Ratlladura d’una llimona

1 sobre de llevat

Colorant  alimentari (en aquest cas 4 diferents)

Per fer l’almíbar:

1 got d’aigua

1 got de sucre

2 cullerades d’aigua d’Azahar

Per fer la cobertura:

1 brick de nata per muntar

1 terrina de formatge mascarpone

Lacasitos, conguitos, ous i plomes de colors

Com ho fem ?

En un bol posarem els ous junt amb el sucre. Batrem bé fins espumar. Afegirem la llet i l’oli; tornarem a batre. Incorporarem la pell de la llimona ratllada. Tamisarem la farina junt amb el llevat i ho anirem incorporant mica en mica fins que ens quedi una massa ben homogènia.

Agafarem 4 recipients (bols, plats, el que tingueu a ma) i mirarem de posar la mateixa quantitat de massa en cadascun d’ells. Llavors posarem en cada recipient unes gotes de colorant alimentari del que tinguem, de manera que quedin de diferents colors.

Encendrem el forn a 180º en posició dalt i baix i anirem posant les bases dels diferents colors, d’una en una. La massa la posarem en un recipient rodó, prèviament untat de mantega. En uns 15 minuts es farà cadascuna d’elles. Comprovarem amb un escuradents.

Deixarem refredar cada base sobre una reixeta. Quan estiguin totes fredes farem l’almíbar.

Posarem l’aigua, el sucre i l’aigua d’azahar en un pot al foc i barrejarem bé fins que el sucre es fongui i redueixi una mica. Amb un pinzell procedirem a pintar la superfície de cada base de colors.

Posarem les quatre bases una sobre de l’altra i amb un ganivet farem que quedi un tortell ben rodó, igualant les 4 bases.

Per fer la cobertura posarem en un bol, ben freda de la nevera, la crema de llet i procedirem a muntar-la. Després afegirem el formatge mascarpone, amb una espàtula unificarem amb moviments envolvents. Un cop tinguem la crema feta, amb l’ajut d’una espàtula plana anirem cobrint el pastís de manera que no quedi a la vista cap base de colors.

La ficarem a la nevera. A l’hora de servir-la, la guarnirem de la forma que més ens agradi. Jo he posat uns lacasitos i uns conguitos, a més de dos ous petits de pasqua i unes plomes. La veritat és que feia molt de goig.

mona marti 1

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »