ESCALIVADA

escallivada

Com ens agrada l’escalivadaaaaa. Sempre la faig amb pebrot i albergínia i en alguna ocasió també escalivo ceba i tomàquet. Aquesta li dedico a la nostra amiga Elena Guezala, (la loba) enamorada de Vilafranca i sobretot dels Falcons, que sempre que ve del país basc i ve a casa, li preparo una escalivada perquè se que és un plat que li agrada. Muxus Elena i Juanjo.

Què hi posem ?

2 pebrots vermells

2 albergínies

Oli d’oliva i sal

Com ho fem ?

Us he de dir que a l’hivern la fem al foc  terra, el que li dona un sabor molt especial, és la millor. En les altres temporades la fem en una resistència elèctrica ja que queda molt millor que al forn. De totes maneres cadascú té els estris que té i estic segura de que us surtirà molt bona.

Amb una mica d’oli untarem els pebrots i les albergìnies ja que després es pelen millor. Allà on la fem anirem tombant quan vegem que es va coent. Es qüestió de donar tombs fins que quedin fets per totes bandes.

Deixarem refredar i pelarem. Farem tires primetes i disposarem en una safata. Regarem amb un bon oli d’oliva i salarem.

Us aconsello que si feu l’escalivada i no la mengeu, sino que la guardeu en una carmanyola a la nevera, hi poseu l’oli i la sal, d’aquesta manera es conservarà millor. Espero que us agradi.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »