XAMPINYONS FARCITS AMB LLIT DE CARBASSÓ I PATATA

xampis farcits

 

M’agraden molt els xampinyons. Donen molt joc a l’hora de cuinar-los; farcits, saltejats amb all i julibert, amb crema….. Es diu que són  la carn vegetal : rics en vitamines del grup B, polisacàrids i diversitat de minerals. Molt aptes per les dietes d’aprimament per ser baixos en energia.

Què hi posem ?

10 xampinyons grans

1 carbassó (millor ample)

2 patates

200 gr. de carn picada mixta

1 ceba

2 tomàquets madurs

1 pastanaga

Herbes provençals

Oli d’oliva, sal i pebre

Formatge per gratinar

Com ho fem ?

Rentarem els xampinyons amb força aigua i els buidarem per que quedin com una cassoleta. Els posarem en una planxa ben calenta, els salpebrerem i deixarem que es coguin. Un cop fets els reservarem.

Farem rodanxes el carbassó (de 0,5 cm. aproximadament) i els posarem a coure en la mateixa planxa, amb una mica de sal. Les patates les posarem al micrones fins que estiguin fetes (uns 6/7 minuts).  Ho reservarem junt amb els xampinyons.

Farem el farcit. En una paella amb oli d’oliva hi posarem la ceba ratllada i deixarem que es faci a foc lent. Incorporarem la pastanaga tallada molt petita i tot seguit els tomàquets ratllats. Salarem i afegirem un polsim d’herbes provençals. Un cop cuites aquestes verdures afegirem la carn picada, prèviament salpebrada. Un cop tinguem aquesta salsa feta procedirem a farcir els xampinyons.

Per muntar el plat posarem una rodanxa de carbassó, una de patata i a sobre el xampinyó farcit. Posarem el formatge per sobre i gratinarem al forn.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »