SOBAO
Els sobaos són uns dolços típics de les valls de Cantàbria que per la seva suavitat i dolçor característic han aconseguit una fama mundial. Són tendres, dolços, molt aromàtics…. vaja, un plaer a l’hora de degustar-los. La font és de “Demos la vuelta al dia”.
Què hi posem ?
250 gr. de mantega pomada
250 gr. de farina
200 gr. de sucre
Ratlladura d’una llimona
1 culleradeta de sal
3 ous
1 sobre de llevat en pols
Com ho fem ?
Encendrem el forn a uns 180º posició dalt i baix.
En un bol hi posarem la mantega i l’anirem treballant fins que quedi textura pomada. Afegirem el sucre, la ratlladura de la llimona, la sal i els ous prèviament batuts. Barrejarem bé.
Anirem afegint la farina i el llevat ben tamisats i batrem la massa mirant de que quedi ben fina.
Untarem de mantega i empolsinarem de farina la safata que anirà al forn i abocarem la barreja.
Podem fer-ho també amb motlles individuals (especials per sobaos). En aquest cas jo ho he fet en un motlle rectangular i he fet porcions.
És un dolç molt esponjós i és vist i no vist …….