SOBAO

sobao

Els sobaos són uns dolços típics de les valls de Cantàbria que per la seva suavitat i dolçor característic han aconseguit una fama mundial. Són tendres, dolços, molt aromàtics…. vaja, un plaer a l’hora de degustar-los. La font és de “Demos la vuelta al dia”.

 Què hi posem ?

250 gr.  de mantega pomada

250 gr. de farina

200 gr. de sucre

Ratlladura d’una llimona

1 culleradeta de sal

3 ous

1 sobre de llevat en pols

 Com ho fem ?

Encendrem el forn a uns 180º posició dalt i baix.

En un bol hi posarem la mantega i l’anirem treballant fins que quedi textura pomada. Afegirem el sucre, la ratlladura de la llimona, la sal i els ous prèviament batuts. Barrejarem bé.

Anirem afegint la farina i el llevat ben tamisats i batrem la massa mirant de que quedi ben fina.

Untarem de mantega i empolsinarem de farina  la safata que anirà al forn i abocarem la barreja.

Podem fer-ho també amb motlles individuals (especials per sobaos). En aquest cas jo ho he fet en un motlle rectangular i he fet porcions.

És un dolç molt esponjós i és vist i no vist …….

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »