BUNYOLS DE BACALLÀ

bunyols-de-bacallà-1024x682

De bunyols hi ha de moltes classes, dolços, salats, de poma….. però aquests de bacallà tenen un punt que no pots menjar un de sòl. Això si, fets i menjats. A veure què us semblen…

Què hi posem ?

300gr. de  bacallà esqueixat i dessalat

2 patates

4 cullerades  soperes de farina

50 ml. d’ aigua de cocció

1      ou

2 grans d’all

Una mica de julivert trinxadet

1 sobre de llevat en pols

Oli d’oliva

Com ho fem ?

Primer pelarem les patates i les bullirem. Un cop cuites les retirarem del foc i en aquella mateixa aigua hi posarem el bacallà, esqueixat i totalment dessalat, deixant-lo uns 7/8 minuts a la cassola. Un cop passat aquest temps, l’escorrerem i deixarem uns 50 ml. de l’aigua de la cocció reservada.

Agafarem una paella, hi posarem un ragi d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem els grans d’all ben trinxadets i també el julivert ben picat. De seguida afegirem l’aigua que tenim reservada, de la cocció de les patates i el bacallà i la farina. Remenarem bé, deixant que la farina es cuini durant uns 2 minuts.

Ara retirarem la paella del foc, afegirem l’ou i mesclarem bé els ingredients, incorporarem la patata i el bacallà i barrejarem fins que ens quedi la massa per fer els bunyols. Podem provar per si falta sal, i l’afegirem.

Per fer els bunyols posarem una paella neta amb força oli d’oliva i quan sigui ben calent, amb l’ajuda de dues culleres anirem fent boletes i les anirem fregint.

Les anirem deixant en una plàtera amb paper absorbent fins que els tinguem tots fregits.

Us recomano menjar-los acabats de fer. SÓN UNA DELÍCIA !!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »