COCA DE LLARDONS TOVA
Sempre he fet a coca de llardons amb pasta de full, però vaig decidir provar aquesta recepta de blog “La cuina de l’Estany” i realment és una coca super bona, de textura tova i amb un bon gust.
Què hi posem ?
100 gr. de sucre
200 gr. de llard de porc
150 gr. de llardons
100 ml. de llet
100 ml. d’aigua
400 gr. de farina
20 gr. de llevat fresc
50 gr. de pinyons
1 pessic de sal
1 pessic de matafaluga
1 pessic de canyella en pols
Com ho fem?
En un bol gran hi posarem l’aigua, la llet i el pessic de sal. Barrejarem tots els ingredients. Afegirem la meitat del llard, el llevat ben esmicolat, la farina, 50 grams de sucre i ho treballem una bona estona més.
Tot seguit anirem afegint el llard restant barrejant be la mescla. Un cop estigui ben integrat, afegirem els llardons però no massa esmicolats, ja que volem sentir-los al menjar la coca.
Deixarem reposar uns 15 minuts. En la safata del forn hi posarem un paper vegetal, abocarem la massa i li donarem forma de coca. Per sobre hi escamparem el sucre i els pinyons. Deixarem uns 30 minuts més reposar.
Un cop passat aquest temps preescalfarem el forn a 180º i un cop calent hi posarem la coca. En 20/25 minuts la tindrem llesta.