SEMIFRED DE PRÉSSEC D’ORDAL

semifred-de-préssec-1
 Continuant amb el préssec d’Ordal no podien faltar les postres. Aquest semifred/mousse està deliciós, suau, fresquet i amb el magnífic gust del préssec és inigualable. La font és de “Como he puesto la cocina” i meva pròpia.
Què hi posem ?
Per la base:
100 gr. de sucre
100 gr. de farina
3 ous
1 sobre de sucre de vainilla
1 pessic de sal
Per la mousse
500 ml. de nata per a muntar + 75 gr. de sucre llustre
3 clares d’ou + 75 gr. de sucre llustre
400 gr. aprox. de préssecs de l’Ordal
6 fulls de gelatina
Almívar: 25 ml. d’aigua i un raig de licor
Per la cobertura: 1 préssec madur, 1 sobre de gelatina en pols i 1/2 got d’aigua
Com ho fem ?
Primer farem la base. Encendrem el forn a 180º posició dalt i baix. Batrem bé els ous amb el sucre fins que tripliquin el seu volum, afegirem la sal i tot seguit la farina i amb moviments envolvents, amb una espàtula ho anirem integrant.
Untarem el motlle (jo de 23 cm.) de mantega, per poder desemmotllar bé un cop fet, i abocarem la massa feta dins del motlle.  Enfornarem uns 15/20 minuts. Comprovarem amb un escuradents que la base estigui feta. Traurem del forn i deixarem refredar sobre una reixeta.
 Farem la mousse. Muntarem la nata amb el sucre llustre i deixarem a la nevera. També muntarem les clares amb el sucre i també les desarem a la nevera.
En un got d’aigua freda hi posarem les làmines de gelatina perquè s’hidratin. Reservarem.
Farem l’almívar amb l’aigua barrejada amb el licor o bé si teniu almívar de préssec en conserva també ens servirà. El posarem al foc i un cop hagi bullit uns 2 minuts hi posarem la gelatina ben escorreguda, que ja la tindrem ben hidratada. Reservarem perquè refredi una mica.
Pelarem els préssecs i els farem dauets petits. En reservarem unes làmines per decorar.
Ara agafarem la nata muntada, afegirem l’almívar i poc a poc anirem mesclant fins que quedi ben integrat.  Incorporarem els préssecs i també amb compte els barrejarem. Farem el mateix amb les clares muntades. Les anirem afegint i barrejarem amb moviments envolvents mirant de que no baixin de volum.
La base ja haurà refredat. La tornarem a posar dintre del motlle i per sobre afegirem tota la mousse que hem fet. La posarem a la nevera un mínim de 6 hores.
Un cop sigui quallat farem la cobertura: En un pot hi posarem el préssec ben triturat i l’aigua. El posarem al foc i passats dos minuts afegirem la gelatina en pols. Retirarem del foc i remenarem bé fins que quedi tot integrat. Deixarem refredar una miqueta i l’abocarem per sobre del pastís.
Tornarem a posar a la nevera unes dues hores i ja el tindrem llest. Desemmotllarem i decorarem amb làmines de préssec i el que més ens agradi.
ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »