PANELLETS

panellets 1

S’acosta la Castanyada i ens hem de posar a punt per començar a comprar els ingredients per fer panellets; sense ells la castanyada no seria el mateix.  Són una mica entretinguts de fer però el resultat és tan bó que val la pena començar l’aventura. Veureu que poso les quantitats per a  1/2 kilo d’ametlla. En cas de voler més quantitat doblarem els ingredients.

Què hi posem ?

Pel massapà:

500 gr. d’ametlla molta

300 gr. de sucre

2 patates o moniatos

1 ou

Essència de llimona (o una llimona ratllada)

Per les diferents varietats:

150 gr. de pinyons + 1 ou

100 gr. d’ametlla

2 cullerades de cacau

Codony

Sucre llustre

Com ho fem ?

 Per fer el massapà primer courem la patata o moniato, amb la pell, i un cop cuita la pelarem i l’aixafarem junt amb el sucre. Batrem l’ou ben batut i l’afegirem a la patata junt amb la farina d’ametlla; li posarem unes gotes d’essència de llimona o la pell de la llimona ratllada (això al gust de cadascú).

Amassarem bé, farem una bola i la deixarem a la nevera unes hores (4 o 5). Després d’això procedirem a fer els panellets de les diferents versions.

En aquest cas els farem de  pinyons, d’ametlla, de cacau i de  codony.

De la massa en farem 3 porcions iguals i una més gran, pels de pinyons que ens agraden més. Cadascú pot fer del que més li agradi.  Treballarem amb una i les altres tres les deixarem a la nevera.

Farem els de pinyons:  En primer lloc i perquè els pinyons s’integrin bé a la massa, batrem l’ou i el barrejarem amb els pinyons. Reservarem.

Amb la massa farem boletes; un cop acabades les passarem per la barreja de pinyons i ou mirant de que quedin ben enganxats. Els posarem sobre d’una safata de forn separats entre sí. El forn a 220º i els panellets els tindrem uns 7/8 minuts; no volem que es coguin, només que agafin coloret.

Farem els d’ametlla: El mateix procediment que amb els de pinyons. També farem servir ou amb les ametlles. Perquè siguin diferents, els podem donar forma allargada.

Farem els de cacau: A la porció de massa per aquests hi barrejarem les cullerades de cacau; si ens agraden amb xocolata hi posarem més cacau. Farem les boletes i les passarem per sucre llustre.

Farem els de codony: La porció de massa l’estendrem de forma quadriculada o rectangular i al mig hi posarem el codony tallat en barretes. Cargolarem la massa i procedirem a fer uns daus que seran els panellets. També els ensucrarem amb el sucre llustre.

En els quatre casos enfornarem de la mateixa manera que hem apuntat en l’apartat dels panellets de pinyons.

Un cop freds els disposarem en una safata i els acompanyarem amb les típiques castanyes i que no falti la copeta de moscatell.

BONA CASTANYADA !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »