PA SENSE GLUTEN

pa sense gluten 1

Des de que a la meva filla Laura li han diagnosticat intolerància al gluten ja he fet vàries vegades aquest pa i el resultat és un pa flonjo, blanc i amb un bon gust. El faig, el tallo i el congelo; així sempre el té apunt per poder-lo menjar.

Què hi posem ?

500 gr. de farina sense gluten

350 ml. d’aigua

20 ml. d’oli d’oliva

1 culleradeta de sucre

10 gr. de sal

25 gr. de llevat fresc

1 raig petit de vinagre

Com ho fem ?

En primer lloc, en un bol barrejarem l’aigua una mica tèbia amb el sucre, l’oli i el vinagre. Tot seguit afegirem el llevat ben esmicolat i emulsionarem bé fins que estigui tot ben integrat.

Incorporarem la farina i la sal i anirem pastant fins que ens quedi feta la massa. Qui tingui panificadora o màquina similar ho pot fer de forma mecànica.

La massa queda una mica pastosa però no cal patir; ens podem untar les mans amb oli i això ens ajudarà a poder-nos treure-la amb més facilitat de les mans.

La posarem en el motlle que tinguem, prèviament untat d’oli(en aquest cas ha estat un motlle de tipus plum cake) i la deixarem llevar tapada amb un drap de cotó i lluny dels corrents d’aire, durant uns 45 minuts.

Encendrem el forn a 200º i un cop calent hi posarem el pa. Veurem que encara lleva més dintre del forn. En uns 30 minuts aproximadament ja el tindrem llest. Comprovarem amb un escuradents que estigui ben fet per dintre. En cas contrari el deixarem uns minuts més.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »