SANFAINA

SANFAINA 2

Aquest plat a casa sempre el mengem per acompanyar els segons plats, sobretot carns. Sempre faig les verdures tallades petitones perquè ens agrada més, sobretot a les meves filles i el secret de que quedi bé és no tenir pressa; d’aquesta manera queda ben cuit i amb tot el sabor. Amb les mides que es detallen, jo omplo 3 pots de vidre de mida mitjana i es guarden bé a la nevera.

Què hi posem ?

2 cebes grosses
2 pebrots verds (italians)
1 carbassó gran
3 tomàquets grans vermells i madurs (o bé un pot de 1/2 quilo natural)
Oli d’oliva
Sal i sucre

 

Com ho fem ?

En una paella gran posar l’oli i quan estigui calent ficar la ceba trocejada petitona. Seguidament afegir el pebrot de la mateixa manera, a quadradets petits. Deixar-ho que es vagi fent a foc lent. A mitja cocció afegir el carbassó també ben petit. Posar-hi la sal, de manera moderada. Al cap d’una estona, afegir el tomàquet totalment triturat; afegir un polsim de sucre, per contrarestar l’acidesa del tomàquet. S’ha d’anar vigilant i remenant, mirant de que no s’enganxi. Des del principi fins el final de la cocció haurà passat una hora aproximadament.
Espero que us agradi.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »