PASTÍS DE MATÓ I CODONY

pastís de mató i codony

Vaig descobrir aquesta meravella de pastís al bloc Les receptes de St. Hilari i realment és dels més bons que hem provat. Vaig fer-lo per una trobada amb molt bons amics i va agradar moltíssim, sobretot al Pere Roure i a la Marta Garsen, entre d’altres. Si els coneixeu pregunteu-los-hi………

Què hi posem ?

 6 làmines de pasta filo

50 gr. de mantega

Canyella en pols

400 gr. de codonyat

400 gr. de mató

1 pot de llet condensada (s/400 gr.)

3 ous

3 rovells

Ratlladura d’una llimona

Per decorar: Sucre llustre i ametlles filetejades

 

Com ho fem ?

Encendrem el forn a 180º.

Si tenim un motlle rodó de 23/24 cm. sortirà una mida estupenda. Untarem les làmines de pasta filo, una per una, amb la mantega ben toveta i les anirem posant al motlle, cobrint la base i les parets, una sobre de l’altra, però de diferent forma, deixant que pengin per fora del motlle. Entre una i l’altra anirem posant una mica de canyella en pols.

Triturarem el codonyat i l’estendrem a la base, per sobre de les làmines, mirant de que quedi ben uniforme. La resta d’ingredients la triturarem i la posarem sobre el codonyat.

Ficarem el pastís al forn. Trigarà al menys una hora en coure. Sabrem que està cuit punxant amb un escuradents o similar.

Mentre passarem per la paella, sense oli, les ametlles filetejades, perquè es torrin.

Un cop el pastís sigui cuit el traurem del forn i el deixarem refredar. Trencarem la pasta filo que penjava per fora del motlle i a miquetes la posarem per sobre del pastís. Farem el mateix amb les ametlles torrades i per finalitzar, ho empolsinarem amb el sucre llustre.

Vegeu que és molt fàcil i el resultat és extraordinari. ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »