COLIFLOR GRATINADA AMB BOTIFARRA NEGRA

coliflor amb botifarra

La coliflor té moltes propietats. És nutritiva i poc calòrica, pel que és molt recomanada en dietes de control de pes. És rica en antioxidants, en vitamina C i molts minerals. Amb totes aquestes propietats beneficioses hem de consumir-la de forma habitual ja sigui bullida o cuinada com la recepta que us presento. La podem preparar amb els ingredients que més ens agradin, en aquest cas està feta amb un producte de la terra, la botifarra negra. ESPERO QUE US AGRADI

Què hi posem ?

1 coliflor

1 ceba grossa

½ botifarra negra

100 ml. de llet (1/2 got)

Oli d’oliva

Formatge emental ratllat

Per la beixamel:

500 ml. de llet

75 gr. de farina

Oli d’oliva

Nou moscada, pebre molt i sal

Com ho fem ?

En primer lloc netejarem la coliflor. La separarem per ramells deixant una mica de tronc perquè no es desfacin. La netejarem bé i posarem a bullir en una olla amb aigua i sal. Per tal de que no faci aquella “pudor” quan es cou, li posarem el mig got de llet. Un cop cuita la colarem i la deixarem en la safata que anirà al forn.

En una paella fregirem a foc lent la ceba tallada en juliana i un cop feta afegirem la botifarra tallada a daus o rodanxes, com més ens agradi. Donarem un tomb i reservarem.

Farem la beixamel. En una paella o cassó hi posarem una mica d’oli d’oliva o també podem substituir-ho per mantega. Un cop calent hi posarem la farina tamisada i remenant deixarem que es cogui, sense que agafi massa color. És important que es cogui bé la farina, per evitar que la beixamel tingui gust a farina crua.

Anirem afegint la llet i amb unes varetes emulsionarem sense parar fins lligar la farina amb la llet; ens ha de quedar amb una textura fina i homogènia. Afegirem un polsim de nou moscada, sal i pebre i reservarem.

Per sobre de la coliflor repartirem la ceba i la botifarra. Abocarem tota la beixamel per sobre i per finalitzar empolsinarem amb el formatge ratllat.

Ho enfornarem a 200º. Deixarem que el formatge es fongui i ja la tindrem llesta.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »