TRINXAT

P1030596

Aquest és un plat típic de la Cerdanya. L’ingredient principal és la col, que és la verdura, però anem incorporant ingredients com la patata, la botifarra negra i la cansalada, el que fa que no sigui un plat lleuger, sino tot el contrari.  Nosaltres el mengem acompanyat d’una amanida. L’avantatge és que està boníssim.

Què hi posem ?

1 col verda (o mitja, depen de la mida)

4 patates

1 botifarra negra

2 tires de cansalada

Oli i sal

Com ho fem ?

En una olla escalfar aigua amb un grapat de sal i deixar-la que passi a bullir. Llavors hi tirarem la col, prèviament rentada i tallada i quan hagi bullit 15 minuts, tirar les patates, pelades i tallades.

Mentre, en una paella amb molt poc oli, fregiu la cansalada i un cop feta la retireu i desfeu la botifarra en la paella calenta.

Un cop estigui ben cuita la verdura, s’escorre bé i s’afegeix a la paella que haurem deixat la botifarra feta i amb una forquilla, millor de fusta, anirem aixafant tota la verdura, barrejant-la amb la botifarra. Deixar que es vagi posant rossa.

Acabar el plat posant les tires de cansalada per sobre.  Que us aprofiti.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »