TIMBAL DE PATATES
Patates ideals per acompanyament de carn o peix, molt meloses i amb un bon gust gràcies als ingredients afegits. Són de la varietat Monalisa.
Què hi posem?
½ quilo de patates
1 ceba grossa
100 ml. de nata
Mantega
Pebre i sal
Com ho fem?
Pelarem la ceba i la tallarem ben prima en juliana. En una olleta hi posarem dues cullerades de mantega i un raig d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem la ceba, abaixant el foc perquè ens interessa que es faci poc a poc.
Pelarem les patates i les rentarem. Les tallarem a rodanxes primes i un cop la ceba estigui ben toveta afegirem les patates; s’han de cuinar a foc lent.
Colarem les patates i la ceba, perquè no volem excés de greix i les ficarem en un bol juntament amb la nata; barrejarem amb cura perquè no es trenquin i afegirem sal i pebre
Si tenim un motlle rodó ens anirà millor per emplatar. Posarem el motlle en el plat i anirem posant patata i ceba fins l’alçada que més ens convingui.
Si volem podem posar formatge emmental per sobre i gratinar-les al forn.
ESPERO QUE US AGRADIN !!