TIMBAL DE PATATES

timbal-de-patates-per-guarniment

Patates ideals per acompanyament de carn o peix, molt meloses i amb un bon gust gràcies als ingredients afegits. Són de la varietat Monalisa.

Què hi posem?

½ quilo  de patates

1 ceba grossa

100 ml. de nata

Mantega

Pebre i sal

Com ho fem?

Pelarem la ceba i la tallarem ben prima en juliana. En una olleta hi posarem dues cullerades de mantega i un raig d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem la ceba, abaixant el foc perquè ens interessa que es faci poc a poc.

Pelarem les patates i les rentarem. Les tallarem a rodanxes primes i un cop la ceba estigui ben toveta afegirem les patates; s’han de cuinar a foc lent.

Colarem les patates i la ceba, perquè no volem excés de greix i les ficarem en un bol juntament amb la nata; barrejarem amb cura perquè no es trenquin i afegirem sal i pebre

Si tenim un motlle rodó ens anirà millor per emplatar. Posarem el motlle en el plat i anirem posant patata i ceba fins l’alçada que més ens convingui.

Si volem podem posar formatge emmental  per sobre i gratinar-les al forn.

ESPERO QUE US AGRADIN !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »