XATÓ

XATÓ

Ja sabeu que el xató és la salsa típica de la zona del Penedès i Garraf, que acompanyada d’una bona escarola i peix salat resulta un plat boníssim, que ja preparaven els pagesos i acostumaven a menjar-la al camp o a la muntanya. La recepta és la que la meva mare ha fet de tota la vida.  Les mides són per sis persones

Què hi posem ?

1 escarola gran

500 gr. de bacallà esqueixat i remullat

250 gr. de tonyina en oli d’oliva

12 anxoves

Olives (al gust)

 

Per la salsa de xató

4 alls escalivats

2 alls crus

2 cullerades de pasta de nyora

2 trossos de pa torrat

½ l. d’oli d’oliva verge

1 raig de vinagre

Sal

Com ho fem ?

Si tenim un morter gran és com més autèntic…., sinó amb picadora, batedora o estri similar també queda bé. Jo he fet la salsa en morter, m’agrada més.

Trinxarem els alls i anirem afegint els altres ingredients sòlids i els trinxarem. Afegirem l’oli i anirem lligant. Afegirem la sal i remenarem bé.  Aquesta salsa podem fer-la el dia d’abans i guardar-la a la nevera.

Rentarem bé les fulles de l’escarola i deixarem escórrer.  La posarem als plats i per sobre hi posarem el bacallà esqueixat, la tonyina, les anxoves i les olives. Al final, i sobretot a l’hora de menjar, afegirem la salsa. A PUNT PER MENJAR !!!!

ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »