BACALLÀ A “L’AJOARRIERO”

Bacalla ajoarriero

Recepta típica de Navarra i del País Basc, de la que hi ha diferents versions. Jo l’he cuinat a l’estil d’una cosina de Larraga, la M. Àngeles, que va ser un dels plats que ens va fer durant la nostra estada a casa seva, fa uns dies i ens va agradar molt. Les mides que he posat són per 4 persones aproximadament.

Què hi posem?

350 gr. de bacallà

2 patates

1 pebrot verd

1 pebrot vermell

1 ceba

2 tomàquets madurs

2 grans d’all

Bitxo (jo en pols)

Oli d’oliva

Sal

Com ho fem ?

El bacallà podem comprar-lo dessalat o dessalar-ho a casa. Jo el vaig comprar salat i l’he tingut 48 hores en aigua freda, a la nevera (molt important), canviant l’aigua cada 8 hores, aproximadament.

Un cop dessalat, l’esmicolarem en trossets no gaire petits i reservarem.

En una paella gran hi posarem una mica d’oli d’oliva. Un cop calent, afegirem les verdures tallades petites i un polsim de bitxo. Tallarem les patates, no massa gruixudes i les afegirem a les verdures, menys el tomàquet,  i deixarem que vagin coent, a foc lent. Seguidament, afegirem el tomàquet ratllat i deixarem que es cuini tot plegat.

Per finalitzar, hi posarem el bacallà que teníem  reservat i  barrejarem bé tots els ingredients. Si veiem que queda sec, afegirem una mica d’aigua i tastarem de sal; en cas que li falti, li afegirem. Dos minuts tot plegat i ja el tindrem fet.

 

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »