GAMBES ARREBOSSADES (EN GAVARDINA)
No comprareu més gambes en gavardina quan proveu de fer aquestes i les tasteu. L’arrebossat és súper cruixent i molt fàcil de fer. Aquesta és la meva manera de fer-les:
Què hi posem?
Gambes o llagostins (compteu 2/3 per persona, si és aperitiu)
Farina de blat
Sifó
1 culleradeta de llevat en pols
Sal
Oli per fregir
Com ho fem ?
Pelarem les gambes o llagostins deixant la darrera part que toca la cua i la cua (ho veureu a la foto).
També traurem el budell que tenen al mig, és de color fosc/negre i cal treure, ja que pot donar mal gust i contenir sorra. Amb un escuradents farem un tall transversal, posarem l’escuradents per sota el budell i estirarem cap amunt; normalment surt bé.
Un cop tinguem les gambes ben netes, les salarem i reservarem.
En un bol hi posarem un bon raig de sifó ben fred, afegim una mica de farina, la sal i el llevat i remenem. Ho farem les vegades que faci falta, fins aconseguir la massa que necessitem, depenent de les gambes que tinguem que arrebossar.
La textura d’aquesta tempura ha de ser entre líquida i espessa.
Posarem oli a escalfar, millor en un recipient fondo; convé que es fregeixi amb oli abundant.
Agafarem cada gamba per la cua, sucarem en la massa i la posarem en l’oli calent. No posarem moltes gambes de cop; queden millor si no es “molesten”.
Un cop les vegem ben fregides les traurem i les deixarem sobre paper absorvent. Les servirem calentes.
ESPERO QUE US AGRADIN !!!