MELÓS DE VEDELLA AMB PARMENTIER DE MONIATO

MELÓS

Si encara no sabeu que fer per cap d’any o pel dia de Reis, us presento aquest plat de carn, amb una textura i un sabor que no us serà indiferent. El melós, és carn de la galta de la vedella, molt tendre i suau, que cuinat amb un bon suquet, resulta un plat ideal per festes.

Què hi posem ?

2 galtes de vedella

2 porros

2 pastanagues

2 grans d ‘all

2 tomàquets madurs ratllats

1 gotet de brandi

1 got de brou

1 presa petita de xocolata

Oli d’oliva

Sal i pebre molt

Pel parmentier de moniato:

2 moniatos grossos

100 gr. de mantega pomada

50 ml. de crema de llet

Sal

Com ho fem?

Netejarem les galtes de pell i greix, si és que cal, i les salpebrerem.  En una olla (jo les he fet a l’olla pressió) hi posarem un raig d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem les galtes (les podem trossejar abans) i les deixarem enrossir.

Mentre, engegarem el forn, a 190º,  per coure els moniatos; deixarem que es vagin fent.

Pelarem les pastanagues, els porros i els alls i tallats petits els afegirem a les galtes. Deixarem uns 15’ i  seguidament afegirem el tomàquet.  Acabat de fer el sofregit, hi posarem la presa de xocolata,  abocarem el brandi i deixarem que s’evapori l’alcohol.

Afegirem el brou, tancarem l’olla i deixarem coure uns 30’.  En cas de fer-ho en una cassola, el temps de cuinat serà de més temps; al cap d’una hora aprox. comprovarem si la carn és tendre, sinó, la deixarem coure fins que estigui ben tova.

Separarem la carn de les galtes de la bresa. Passarem la bresa per un colador xinés i el posarem de nou al foc, esperant que redueixi la salsa, reservarem.

Esmicolarem la carn i reservarem.  Per fer la parmentier  necessitem els moniatos ja cuits. Els pelarem i els aixafarem junt amb la mantega pomada i la crema de llet i afegirem una mica de sal.

Per emplatar, agafarem un motllo que li donarà forma; el posarem sobre el plat  i afegirem la parmentier, mirant de que quedi ben presa a la base del motllo, amb l’ajut d’una cullera; a sobre hi posarem el tall i per finalitzar ho regarem amb el suc del rostit que havíem reservat.

Si ens agrada, podem posar per sobre una mica de tòfona.

ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »