PASTÍS AMB PRÉSSEC D’ORDAL

Aprofitant la temporada de préssecs a la nostra zona i  abans de que s’acabi, he volgut fer un pastis amb una massa molt especial, que ve dels països de l’est i de la ma de l’Esbieta, una gran cuinera, amb canal youtube, de la que aprendreu molt si veieu els seus vídeos. Es pot fer amb diferents fruits, però en el meu cas, he optat pel nostre préssec, perquè m’encanta aquesta fruita.

IMG-20200823-WA0018

 

Què hi posem ??

400 gr. de farina de blat

100 gr. de sucre

1 pessic de sal

1 cullerada de postres de llevat químic (tipus Royal)

180 gr. de mantega (ben freda)

1 sobre de sucre de vainilla

1 ou

4 cullerades soperes de llet

2 préssecs de l’Ordal (aquests són de Cal Baldiri)

Sucre glass

 

Com ho fem ??

Tamisarem la farina; afegirem el sucre, el llevat i el pessic de sal i remenarem bé. Seguidament amb un ratllador procedirem a ratllar la mantega, acabada de treure de la nevera. Amb les mans barrejarem tota la mescla fins que aconseguim tenir una espècie de molles. Un cop aconseguida la textura, hi posarem el sucre de vainilla i remenarem la mescla.

Afegirem l’ou i les 4 cullerades de llet; ho barregem tot i acabarem de fer-ho amb les mans; ens ha de quedar una massa compacta.

Farem dues parts iguals a la massa. Les embolicarem per separat amb film transparent i les posarem al congelador. (uns 20’)

Pelarem els préssecs i els tallarem a dauets; els reservarem.

Ara recuperarem una part de la massa que tenim al congelador i la ratllarem (l’hem posat al congelador per ser molt més fàcil ratllar-la). La posarem en el fons del motlle que utilitzem, que prèviament haurem untat amb mantega o bé li haurem posat a la base un paper de forn, i l’escamparem per tota la base de forma uniforme.

Afegirem els trossets de préssec que teníem reservats, mirant de que ocupin tota la base. Tot seguit anirem a buscar al congelador l’altra part de massa i la ratllarem per sobre del préssec, tapant tota la superfície.

Posarem el nostre pastís al forn, que tindrem preescalfat a 180º, posició dalt i baix i el deixarem per espai de 50/60’ aproximadament, fins que el vegem torradet.

Deixarem refredar i abans de servir, empolsinarem amb sucre glass per sobre.

ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »