PASTÍS DE GALETES DE L’ÀVIA

pastis galetes xoco i crema

Suposo que aquesta recepta s’ha guanyat el seu nom degut a que s’ha anat fent des de fa molts anys i a les cases ja les feien les àvies….  Sempre triomfa i a tothom agrada molt. És una mica entretinguda de fer, però compensa el resultat.

 

Què hi posem??

Galetes tipus Maria rectangulars

Llet

Licor  (el que més us agradi) El podem ometre si l’han de menjar nens

 

Per fer la crema:

 

3 rovells d’ou

70 gr. de sucre

40 gr. de farina de moresc (Maizena)

500 ml. de llet sencera

½ branca de canyella

Pell de mitja llimona (només part groga)

 

Per fer la crema de xocolata:

 200 gr. de xocolata fondant

200 ml. de nata per muntar

40 gr. de mantega

 

Com ho fem ??

 

Farem la crema:  En un bol o similar hi posarem els rovells i el sucre i batrem fins que quedi una crema clara, afegirem la farina i emulsionarem tot plegat. Reservarem

Posarem la llet al foc amb la canyella i la pela de llimona. Un cop comenci a bullir, retirarem del foc i deixarem uns 5’ reposar; en aquest temps perdrà calor i s’infusionarà bé. Ara colarem la llet, la tornarem a posar al foc i afegirem la barreja dels ous que tenim reservada. Sense parar de remenar, veurem que amb la temperatura del foc, la crema ens anirà agafant consistència. Retirarem del foc i la cobrirem amb film de cuina; així no ens farà crosta. Deixarem refredar.

 

Farem la crema de xocolata: Posarem un pot al foc i hi posarem la nata; a la que comenci a bullir l’apartarem del foc i afegirem la xocolata i la mantega. Amb una llengua o cullera, remenarem per tal de que es vagi fonent i incorporant a la llet. Cobrirem amb film de cuina i deixarem refredar.

Muntarem el pastís: Prepararem un motlle quadrat o rectangular i el folrarem amb film transparent. En una safata hi posarem llet amb el licor (o no) i anirem sucant, una a una les galetes. Cobrirem la base del motlle amb galetes, mirant de cobrir-ho tot molt bé.

Ara, per sobre de les galetes, estendrem una capa de crema de xocolata, anivellant-la  bé. Tot seguit, tornarem a sucar més galetes a la llet i les posarem per sobre de la crema. Tornarem a fer el mateix i hi posarem capa de crema i una altra de galetes. Finalment cobrirem amb la crema de xocolata i deixarem refredar a la nevera.

És un pastís que d’un dia per l’altra és més bo.

Ja el tindrem llest per servir i degustar.

ESPERO QUE US AGRADI !!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »