FIDEUS AMB CLOÏSSES

FIDEUS AMB CLOÏSSES

Sense tenir massa feina, tenim un plat de pasta força gustós i de tota la vida. Aquest cuinat ha estat per 5 persones. Depén del que mengin els comensals, posarem més o menys grams de pasta. En aquest cas, he posat uns 350 grams.

Què hi posem?

Fideus (jo d’aquells amb el forat al mig)

Brou de peix (sobre 1 litre)

1 pebrot verd

2 cebes petites

2 dents d’all

2 cullerades de tomàquet fregit (millor casolà)

150 ml. de vi blanc

Cloïsses  (500 gr.) (rossellona, japonesa….)

Oli d’oliva

1 fulla de llorer

Sal, pebre i safrà

 

Com ho fem ?

Posarem en aigua freda i una mica de sal les cloïsses, a fi efecte de que expulsin la sorra, en cas de que en tinguin, aproximadament una hora. Després d’aquest temps, les obrirem en una paella petita, sense aigua; les que no s’obrin les retirarem i les obertes les guardarem amb el suc que hagin fet. Reservarem tot.

En una cassola hi posem un raig d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem els alls picadets ben petits, les cebes també tallades petites i el pebrot, també ben petitet. Salpebrerem i deixarem coure a foc lent.

Afegirem el tomàquet, integrarem tots els ingredients i li posarem el vi blanc. Deixarem reduir (uns 7/8 minuts).

Ara incorporarem els fideus i els “marejarem” una estona. Seguidament, afegirem el brou i el suc de les cloïsses que tenim reservat.  En un morter aixafarem uns brins de safrà i els incorporarem a la cassola. També hi posarem el llorer.

Deixarem coure uns 10′ i afegirem les cloïsses; 2 minuts més i tindrem el plat fet.

ESPERO QUE US AGRADI !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »