SALSA DE CALÇOTS

salsa-de-calçots-1024x768

És temporada de calçots. La meva mare em va ensenyar a fer aquesta salsa i no vull canviar perquè realment és la millor que he tastat. Feu-la i ja em direu…..

Què hi posem ?

5 tomacons

2 nyores

3 llesquetes de pa fregit

2 alls

1 got gran  d’oli d’oliva

sal

1 raig de  vinagre

1 cullerada de postre de pebre vermell

100g d’avellanes

 Com ho fem ?

Primer de tot escalivem els tomacons i un dels alls; podeu fer-lo al forn. Fregim les llesques de pa i les reservem. Les nyores les posem en remull i un cop hidratades treurem la carn i la reservarem. En un bol gran o en un got de la batedora posem els tomacons i l’all escalivats, l’all cru, el pa fregit, la carn de les nyores, les avellanes, la sal i el vinagre.

Ho triturem tot i anem afegint l’oli d’oliva fins acabar el got.  Jo si queda molt espès afegeixo una mica d’aigua. De fet, perquè quedi una textura  i sabor final que us agradi, es qüestió d’anar provant la salsa i  afegir el que sembla que falta. Amb aquestes mides queda força bona.

Només quedarà SUCAR ELS CALÇOTS… Que us aprofiti

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »