MUSCLOS A LA MARINERA

MUSCLOS A LA MARINERA

Sempre que puc compro els musclos de roca, són més petits i més gustosos que els de viver.  Són una molt bona font de proteïnes d’elevada qualitat i un dels aliments més rics en ferro de fàcil absorció. Afegim  el seu baix contingut en greixos ifont també de vitamines i minerals com el iode. Es poden fer de mil maneres; aquesta és la que més agrada a casa nostra.

Què hi posem ?

1 kg. de musclos de roca

2 tomàquets madurs

1 ceba grossa

2 grans d’all

1 branca de julivert

1 culleradeta de pebre vermell

Oli d’oliva

1 copeta de vermut blanc

Sal i pebre.

Com ho fem ?

En primer lloc rentem els musclos i els posem a coure en una olla, sense aigua. La tapem i es començaran a obrir. No els deixeu massa temps al foc, just que s’obrin.  Els reservarem junt amb el suc de la cocció.

En una paella hi tirarem l’oli d’oliva, un dels alls a tallets petits i la ceba ratllada o tallada en juliana i a foc lent que es vagi fent. Afegirem els tomàquets triturats junt amb el julivert picat, i deixarem que es vagi fent.  Ho salpebrerem i afegirem el pebre vermell, remenant i vigilant que no es cremi i la copeta de vermut fins que s’evapori.

Posarem els musclos junt amb aquest sofregit  i  procedirem a barrejar-ho tot plegat, amb compte perquè no es desenganxin de la seva closca.  Amb l’all que quedaba i una miqueta més de julivert farem una picada, afegint una mica del suc de la cocció. Ho tirem per sobre; deixarem   dos minuts  que faci xup xup i ja ho tindrem llest.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »