PATATES JÚLIA

patates julia

No sabeu quantes vegades he fet aquestes patates des de que un dia que no sabia que fer per dinar vaig agafar quatre coses que em quedaven a la nevera i vaig improvisar. Les meves filles van batejar el plat com “Patates Júlia”. Veureu que fàcil és de fer aquest plat i que bé que queda.

Què hi posem ?

5 patates grans Monalisa

1 ceba grossa

150 gr. de pernil dolç o pernil de gall d’indi

1 cullerada gran de farina

Llet

Nou moscada

Sal

Oli d’oliva

Formatge ratllat i daus de mantega

Com ho fem ?

En primer lloc posarem les patates al microones durant uns 8 minuts i les reservarem. En una paella hi ficarem oli d’oliva per sofregir la ceba que posarem prèviament ratllada; afegirem sal. La farem a foc lent. Un cop feta, afegirem a tallets petits el pernil i donarem uns tombs tot plegat.

Afegirem la cullerada de farina i deixarem que es cuini junt amb la ceba i el pernil. Tot seguit anirem tirant llet i anirem removent. Ha d’anar espesint, per tant anirem tirant llet fins que ens quedi una textura ni massa líquida ni massa espesa, com una beixamel. Hi posarem un polsim de nou moscada i ho rectificarem de sal, si cal. Reservarem.

Ara pelarem les patates i les disposarem en una plàtera, prèviament tallades a rodanxes de mig centímetre, una al costat de l’altra, de manera que quedi la base ben coberta. Per sobre hi posarem la beixamel que hem fet i ho cobrirem de formatge ratllat i dauets de mantega també per sobre.

Ho ficarem uns 10 minuts al forn, que haurem preescalfat a 190/200º, i un cop estigui torradet ja ho podrem servir.  ESPERO QUE US AGRADI !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »