CANELONS DE PEIX

canalons de peix 2

 Aquesta recepta l’he feta algun cop per Nadal i en alguna altra ocasió. Són uns canelons molt fins de gust i molt suaus i la salsa de gambes li dona molt bon resultat. La recepta és per a 20 canelons. Espero que us agradi !!

Què hi posem?

20 plaques de caneló (poseu alguna més per si es trenquen)

1/2 kg. de lluç o rap

1 dotzena de gambes

1 ceba grossa

Oli d’oliva,  sal i pebre

2 cullerades soperes de farina

200 ml. de llet

200 ml. de crema de llet

1 copeta de conyac petita

Com ho fem ?

En primer lloc en una paella hi posarem un raig d’oli d’oliva i ficarem la ceba prèviament ratllada, a foc lent, fins que quedi transparent. A continuació afegirem el lluc o rap, tallat a dauets, prèviament rentat i les gambes, que haurem rentat i pelat, també les tallarem ben petitones; afegirem sal i pebre. Ho deixarem coure poca estona, ja que el peix no vol gaire cocció.

Un cop cuit li afegirem les 2 cullerades de farina, remenarem bé deixant que es cogui la farina i anirem afegint la llet, fent una beixamel amb el peix; d’aquesta manera la pasta quedarà més suau. Reservarem.

Els caps de les gambes i els cossos  els passarem per una paella amb una mica d’oli, per tal d’enrosir-les una mica. Les traurem de la paella i procedirem a fer un brou amb 1/4 de litre d’aigua i un pessic de sal, durant uns 15/20 minuts.

Courem les plaques dels canelons en una olla plena d’aigua calenta, sal i un raig d’oli, durant uns 15 minuts. Disposarem un drap de cuina net sobre el marbre i anirem posant les plaques un cop cuites per sobre el drap perquè deixin anar l’excés d’aigua. Farcirem les plaques i les enrotllarem.

Per fer la salsa que els cobrirà primer colarem el brou que hem fet amb els caps i els cossos de les gambes i tot seguit triturarem els caps amb una mica del brou. Colarem aquesta barreja i la introduirem al brou.

A aquest brou afegirem la copeta de conyac i deixarem reduir una estoneta. Seguidament posarem la crema de llet i rectificarem de sal, si cal. En uns 5 minuts més tindrem la salsa feta.

Per muntar els plats, posarem els canelons cobrint-los de la salsa i si voleu donar-li un toc més sofisticat podeu posar per sobre uns ous de sucedani de caviar vermell, com els de la foto.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »